4.1 Voedsel Jaarlijks groeit de wereldbevolking met mensen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De actieve voedingsdriehoek
Advertisements

Vieze hygiëne Chinese restaurants blijken erg onhygiënisch te zijn.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Samenstelling van voedsel
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Om een nieuw idee te kunnen beoordelen heb je nodig: 1De mogelijkheden Het Idee Alternatief A Alternatief B Met behulp van een tabel gaat dat heel overzichtelijk.
Hoofdstuk 4 Voeding.
Mijn kat..
Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april 2013.
2.2 Oorzaken van ondervoeding
Vieze hygiëne Chinese restaurants blijken erg onhygiënisch te zijn. Ze krijgen waarschuwing. Niet verbeterd boete.
Biomassa toepassen op het milieu
Genetisch gemodificeerd voedsel
Waar maak jij je druk over?. Zoek jij het koninkrijk?
Nieuwjaarsevenement MVO ‘Van ambitie naar impact’ 20 januari 2015
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Basisstof 9: Autotroof en Heterotroof
Wat doet de voedsel- en warenautoriteit.
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Wees scherper dan je mes
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Zorg en Welzijn Door floor.
Hygiëne in de keuken.
Voedsel geproduceerd met respect voor mens en milieu. Zonder gedoe. Iedereen wil lekker eten op z’n bord.
Vitamine B12 2. Waar zit vitamine B12 in? 1. Wat doet vitamine B12?
Voorbereiding geboortestage. Onderwerpen: Doel voeding Voedingsbestanddelen Voeding in de praktijk Voeding.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
Spreekbeurt over. Inhoud: Wat is Coeliakie Wat is gluten Kruisbesmetting Hoe word je ziek van gluten Hoe word je weer beter: glutenvrij eten Wat eten.
Voeding en hygiëne Ranjana de Vries 24 november 2015.
Geef voor gezond eten! Veel kinderen zijn ondervoed door eenzijdig voedsel: rijst.
De mens en zijn milieu ZW4 Hoofdstuk 4. §1 De mens en het milieu Milieu: de omgeving waarin een organisme leeft Mens en milieu: de mens en zijn omgeving.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
Rundvlees kunnen we niet meer eten:
Consumentenrecht Alle regels en wetten die de consument beschermen bij de aankoop van producten van bedrijven De consument moet als ‘zwakkere’ partij beschermd.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
We beginnen om ongeveer 19:33 uur
Veevoeding Weende analyse.
Quiz: de voedingsstoffen
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Thema Biosfeer Paragraaf 1 Invloed van de mens.
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Gezonde voeding.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Voeren en Verzorgen Les 3 Blok 1.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Rundvlees kunnen we niet meer eten:
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Spreekbeurt over.
Consumentenrecht Alle regels en wetten die de consument beschermen bij de aankoop van producten van bedrijven De consument moet als ‘zwakkere’ partij beschermd.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Voel je wel in je vel !.
Voeding Kenmerken van voeding.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Voeding en vertering.
Supermarkt Voedselveiligheid.
Gezonde voeding.
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
Reizen Waarom gaat men op reis?.
Ondersteunende diëten
Voedsel bereiden.
Spijsvertering Bijgewerkt
Thema 2 Voeding en vertering
HACCP.
Transcript van de presentatie:

4.1 Voedsel Jaarlijks groeit de wereldbevolking met 100.000.000 mensen. We zijn nu met z’n 6.500.000.000 –en. En we moeten allemaal te eten hebben…. Hoe gaan we dat doen?

Voedsel is leven Voedsel levert brandstof, bouwstof en bescherming

Voedingsstoffen

Vitamine, scheurbuik en zuurkool

Teveel energie

Veiligheid van voedsel Wetten en regels NVWA Waar komt mijn eten vandaan? Hygiëne in de verwerking Voedselvergiftiging

Waar komt mijn eten vandaan?

Hygiëne: Is dit ei salmonella-vrij?

Voedselvergiftiging: overgeven, diarree, malaise https://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/voedselvergiftiging/item32 775 In welke restaurants kun je beter niet eten? https://www.scientias.nl/twitter-helpt-voorspellen-waar-kans-op- voedselvergiftiging-het-grootst-is/

Wereldvoedselvoorziening Verhoging van de productie van landbouw/veeteelt door - nieuwe machines, - grondverbetering, - kruisingen van gewassen, - fokken van nieuwe rassen, - Genetische modificatie http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/genetische-modificatie.aspx