Vormgeving.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Fotografie Samenstelling Roland Demaerschalk. Fotografie Samenstelling Roland Demaerschalk.
Advertisements

FOTODIGITAAL
Fotoclub Deerlijk Amakunde 6 mei 2012.
Spoedcursus Fotografie
Langemark JH- De Flodder Fotografie
Fotograferen en het maken van een fotoreportage
Digitale Onderwaterfotografie
Workshop fotografie Kees van Houwelingen 4/3/2017.
Fantasiedier AV1A / AV1B Opdracht 1, Blok 2.
Macro-fotografie De wereld van de kleine dingen
Onderdeel van de workshop
De belichtingsdriehoek
Workshop fotografie Arjan Geurts.nl 4/4/2017.
DSLR camera Digital Single Lens Reflex camera. Digital Single Lens Reflex camera.
Moederbord en blu-ray.
Camera Observatie Systemen
Logische schakelingen
ISO Diafragma Sluitertijd Scherptediepte 16 oktober 2012
Picasa Woensdag 19 januari Wat is Picasa? Volgens Wikipedia: Picasa is een programma om foto's te bewerken en te delen. De foto's kunnen in een.
FOTODIGITAAL
Inhoud 1. Matte Box 2. Camera Filters 3. Lens 4. Iris/Aperture/Diafragma 5. Sluitertijd/Shutter Speed 6. Sensor/Film Gain/ISO/ASA Beperkingen van sensor/film.
H51 12 resolutie H51 PHOTOSHOP 1 audiovisueel centrum meise.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Voorjaar.
Digitale fotografie en bewerking
De Megapixel mythe Door Nico Van Damme. Een aantal parameters die de kwaliteit gaan bepalen Resolutie Korrel en ruis Dynamisch bereik Kleurkwaliteit Bewerkingen.
Voorbeeld tbv leerlijn ICT Multimedia Opleidingskunde, Training & Human Development Voorbeeld van actieknoppen In dit voorbeeld zie je een praktisch voorbeeld.
Moederbord en blu-ray.
Door: Ton van Hemert, Dennis van Hoesel en Brian van Loon.
Controle over de belichting
Fotograferen en het maken van een fotoreportage
23 september 2014 Niels Vanmarcke
FOTOGRAFIE les 7 Huiswerkopdracht Gebruik van Flits Algemeen
KBC-Fotoclub Flitsen °2014.
Objectieven en hun werking
Update Tandheelkundige radiologie
Maandag 18 november Licht & witbalans Avond fotografie – blauwe uurtje
11 november les 5 Scherptediepte Bespreken album foto 1 Standpunten + opdracht Bespreken albumfoto 2 afsluiten.
De overstap naar digitale fotografie 4 fases van digitale fotografie De opname De opname De bewerking De bewerking De afdruk De afdruk De archivering.
Opslag Formaten.
In de regen Het fotograferen in de regen is vaak geen doel op zich, het kan je ook simpelweg overkomen Mogelijkheden: Waterplassen Reflecties Natte straten.
Programma Theorie Evaluatie foto’s praktijkopdracht Herhaling begrippen 10 veel gemaakte fouten ISO Kijk en verbeter Foto bewerken Demo Photoshop Vragen.
Roel de Vries - Selina Walk
Beeldbewerking les 3. beeldbewerking 1.formaten (soorten bestanden) 2.dragers (media) 3.opdracht: foto’s bewerken.
Fotografie.
S ST STO STOP STOP- STOP-M STOP-MO STOP-MOT.
DIGITALE FOTOGRAFIE V.10. DIGITALE FOTOGRAFIE Een inleiding in de digitale fotografie Info op website:
4) Fish eye lenzen Opvallendste item: de lijnen in de foto lopen krom. Hoe verder aan de rand van de foto, hoe krommer alles wordt Met.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Lightpainting 12 januari High-Res Fotoclub - Lightpainting Wat is Lightpainting? Indirecte verlichting Tekenen met licht Camerabeweging.
Anton van den Noort1 FOTOSHOWS MAKEN HCC DEVENTER.
De digitale camera toepassing van het foto-elektrisch effect.
Fotografie een volwassen medium  Evolutie  Onderwerpen in de fotografie (19de – begin 20ste eeuw )  Voorbeelden  Ontwikkelingen in de wetenschappen.
Basis-workshop fotografie. Ken uw camera Belangrijke zaken Scherpe foto’s Compositie Hoe verder.
RoboCup Junior Bouwen van een robot voor de RCJr lessen Versie
Fotografie. Waarom deze werkplek Basis voor fotobewerking is een goede foto. Zelf in staat zijn om de functies aan te passen. Bewust die foto maken. Klantgericht.
Camera Raw. Wat is Raw Een opname formaat in de camera Keuze tussen jpg of raw.
Computer Bestanden (Her)Inrichten
Vandaag: Restant les 3 Verhoudingen
SCHAAL in toepassingssituaties
Biolgie voor Jou. VMBO-BK.
Vormgeving Roy de Bakker 3VTK.
Vormgeving.
PO 1 4Havo Recyclen of kopiëren?.
Aquarium fotografie Ernö Dobronyi Ernö Dobronyi
Welkom bij workshop Stilleven fotografie
Aquarium fotografie probleem oplossingen
SCHAAL in toepassingssituaties
Meten met de multimeter
Nieuw! DX-6G. Nieuw! DX-6G Nieuw! DX-6G DX-6G Compact camera & behuizing set.
De Belichtingsdriehoek
Transcript van de presentatie:

Vormgeving

Het foto toestel

Info over de camera Type Digital single-lens reflex Lens Interchangeable, Nikon F-mount Sensor 23.5 mm × 15.6 mm Nikon DX format CMOS sensor Maximum 6016 × 4000 pixels resolution (24.2 megapixels) Flash Built in Pop-up Shutter speed range 30 s to 1/4000 s in 1/2 or 1/3 stops and Bulb, 1/200 s X-sync ASA/ISO range 100–12800 in 1/3 EV steps, up to 25600 as Hi 1 Exposure metering TTL 3D Color Matrix Metering II metering with a 420 pixel RGB sensor Focus areas 11-area AF system Continuous shooting 5 frame/s Viewfinder Optical 0.85x, 95% Pentamirror Custom WB Auto, incandescent, fluorescent (7 types), direct sunlight, flash, cloudy Storage Secure Digital, SDHC and SDXC compatible, UHS-I bus Battery Nikon EN-EL14a, EN-EL14 rechargeable Lithium-Ion battery Weight 410 g (0.90 lb) without battery, memory card or body cap

Info in eigen woorden Type Digital single-lens reflex Lens Verwisselbare, Nikon F-mount Sensor 23.5 mm × 15.6 mm Nikon DX format CMOS sensor Maximaal 6016 × 4000 pixels resolutie (24.2 megapixels) Flits Gebouwd in Pop-up Sluitertijd 30 s tot 1/4000 s in 1/2 of 1/3 stops en Bollenstreek, 1/200 s X-syns ASA / ISO-bereik 100–12800 in 1/3 EV stappen, op naar 25600 as Hi 1 belichtingsmeting TTL 3D-kleurenmatrixmeting II metering met een 420 pixels RGB-sensor aandachtsgebieden 11-area AF systeem continu-opnamen 5 frame/s zoeker Optische 0.85x, 95% Pentaspiegel opslag online beveiliging batterij oplaadbare Lithium-Ion batterij gewicht 410 g zonder batterij, geheugen kaart

Wat is eigenlijk het diafragma? Het diafragma is één van de drie belangrijkste onderdelen van je camera waarmee je kunt beïnvloeden hoe een foto er uit komt te zien. Van alle verschillende handmatige instellingen die je aan je camera kunt verrichten om een creatieve foto te maken is met het aanpassen van het diafragma relatief simpel een heel groot effect te bereiken.

sluitertijd de sluitertijd (hoe lang valt het licht op de sensor) Hoe lang het licht op dit oppervlak valt wordt bgelepaald door de sluitertijd. In een spiegelreflexcamera zit, zoals de naam al zegt, een spie.

geschiedenis Nikon werd in 1917 opgericht als Nihon (Nippon) maar in 1988 omgedoopt in Nikon Corporation, naar de camera's die het bedrijf groot hadden gemaakt. Het bedrijf had in 2011 meer dan 24.000 werknemers. Nikon is onderdeel van de Mitsubishi Group. In de jaren '50 en '60 van de 20e eeuw fabriceerde Nippon de Nikon SL meetzoekercamera's. In 1959 was de Nikon F de eerste spiegelreflexcamera van het bedrijf, waarvoor de nieuwe Nikon F-mount was ontwikkeld. In 1991 leverde Nikon samen met Kodak een digitale spiegelreflexcamera aan de NASA, die het toestel gebruikte in de Space Station. Deze Nikon NASA F4 was feitelijk een Nikon F4 die door Kodak was omgebouwd tot digitale camera. Gedurende de jaren '90 werden er meer digitale spiegelreflexcamera's samen met Kodak ontwikkeld, meestal op basis van bestaande analoge Nikon bodies. In 1999 introduceerde Nikon de eerste digitale spiegelreflexcamera, de Nikon D1. Een aantal jaren daarvoor, in 1996, introduceerde Nikon al haar eerste digitale compactcamera, de Nikon Coolpix 300. In september 2011 introduceerde Nikon het Nikon 1 camerasysteem, een nieuwe serie systeemcamera's met een nieuwe lensmount (Nikon 1) en gebouwd rond een relatief kleine beeldsensor van 1".

Beeldgroote  24,2 megapixels (de scherpte van de foto)

focus 11-area AF systeem (dat je handmatig de scherpte kan bijstellen) dit is een foto maar de lens in niet ge focust op dit is dezelfde foto maar dan met de focus op de de vrouw maar op de achtergrond van de foto vrouw ipv op de achtergrond

belichting In de fotografie wordt belichting vaak als "uitlichting" aangeduid, de "belichting" is de totale hoeveelheid licht die op het gevoelige materiaal of de beeldsensor valt. Deze belichting is afhankelijk van de helderheid van het onderwerp, het diafragma, de belichtingstijd en de filmgevoeligheid (ISO-waarde) van de film. Het zone-systeem is een methode om deze parameters op een gestructureerde manier om te zetten in de foto die de maker voor ogen had.

Door verschillende lenzen kun je verschillende foto’s maken Nikon Nikkor AF-S Telefotolens - 800 € 13.730,00 SIGMA 150-600MM € 999,00 Door verschillende lenzen kun je verschillende foto’s maken

sensor 23.5 mm × 15.6 mm Nikon DX format CMOS sensor CCD- en CMOS-sensoren doen beide hetzelfde: ze zetten licht om in elektrische lading. Ze doen dat echter op een verschillende manier

compositie Compositie is in de beeldende kunst het ordenen van beeldelementen volgens een vooraf bepaalde strategie. Het is een poging tot creëren van orde in de chaos.

Filmen met de d3300 Met deze kleine en lichte D-SLR met 24,2 megapixels kunt u onvergetelijke foto's en films met een hoge resolutie maken. De camera is krachtig, gemakkelijk mee te nemen en zeer eenvoudig te bedienen.