Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). Laat Christus’ woorden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Aandacht voor elkaar. Aandacht voor elkaar Aandacht voor elkaar Bidden voor elkaar.
Advertisements

Veertigdagentijd   2  3  4   5  6 .
EFEZE 5: Konfrontatie : oude mens ontucht
Zingen Vader vol van vrees en schaamte, buigen wij voor U.
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
GENADE in huis Kolosse
Welkom in deze kerkdienst
Wees met elkaar een Geestrijke gemeente in Jezus’ naam
Verdieping en verbinding. God en wij 9 verhalen – zoek de verschillen? 9 verhalen – zoek de verschillen? Onderliggende basis: samen God ontmoeten Onderliggende.
“Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen” Kol. 3,16a
Vervuld zijn in de Geest
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Welkom in deze kerkdienst
Introductie op het thema
We lezen: Johannes 1: De preek gaat over: 1 Johannes1: Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 117 Voorganger:
Als muziek in de de oren 1 maart 2015 Den Haag.
We lezen: 2 Timoteüs 1 De preek gaat over: 2 Timoteüs 1: 14 Prijst de Geest, die in ons woont! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het.
Zondag 43 HC Franeker 14 juni 2009
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
We lezen Genesis 1: Genesis 9: 6 Mattheus 5: Johannes 3: De preek gaat over Zondag 40 ‘Zuinig zijn op het leven!’ Alle liederen.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Voorjaar oude leven nieuwe leven aantrekken nieuwe jas nodig!
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Juich de Heer toe Psalm 100 NGK De Lichtboog, Houten 18 mei 2014.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Welkom in deze kerkdienst
GROTE WOORDEN... 1.
Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen
Hemels denken.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
De bijbel geeft je vleugels
De zegen van de HERE maakt rijk! Welvaartsevangelie?
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Jongste gemeentelid Valentijn Adriaan Johannes Samuël Joosse.
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Welkom in deze kerkdienst
Hoe streng is jouw God? 1.
Blok I De Bijbel In de lessen 1 t/m 5 leer je over de Bijbel
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Seminar “Building Dicipleship Culture”
Pinksteren: God leren vereren
Welkom in deze kerkdienst
Bediening van het Woord
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Ik koos je uit voordat ik je vormde, Jeremia 1:5
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Welkom in deze kerkdienst
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Juntos Contigo heeft een nieuwe Website!
1. Wat is de kern van de psalm
Openbare geloofsbelijdenis
Welkom in deze kerkdienst
aanstelling pastoraal medewerkers
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Het nieuwe leven in Christus
de verborgenheid van Zijn wil
GENade door gebrokenheid
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Kleren maken de man.
Welkom in deze kerkdienst
De Bijbel in de Rooms-Katholieke Kerk door de Hervorming/Reformatie – een boek van de kerk en van de geestelijken door de Hervorming/Reformatie –
Gods liedboek voor je leven
Transcript van de presentatie:

Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in je wonen (vers 16). Er staat niet: ‘woorden’ (meervoud), maar ‘woord’ (enkelvoud). Woord van Christus = de Bijbel? De Bijbel (Nieuwe Testament maar ook het Oude!) gaat wel over Jezus. Gaat het daar om: om ‘Bijbelkennis’?

Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). ‘Woord van Christus’: meer dan ‘kaal’ de Bijbel. ‘Meester’ Jezus leert je niet maar Bijbelteksten (uit je hoofd), hij leert je hem zélf kennen (met je hart). Geen tegenstelling (Bijbel – Jezus; hoofd – hart), wel een volgorde: vanuit die band met hem de Bijbel lezen. ‘Christus woord’, dat is Jezus zelf, met de kracht van zijn liefde, zijn Geest die je vernieuwt.

Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). Wat is een goeie ouderling? ‘Onderrichten’ en ‘vermanen’ vanuit een vervuld zijn van Christus. Onderrichten en waarschuwen als Jezus, op de manier van Jezus. Met Geestelijke wijsheid, de wijsheid van Jezus.

Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). Wonen Christus’ belofte en Geest overvloedig in ons, dan gaan we God prijzen: “psalmen, gezangen, nieuwe liederen door de Geest ingegeven”. Durven we het aan: open te staan voor wat de Geest ons kan ingeven? Alles “in de naam van de Heer Jezus” (vers 17): in de lijn en het klimaat van de liefde en dienstbaarheid van onze Redder.