Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tussen Pasen en Pinksteren.
Advertisements

De barmhartige Samaritaan: de parabel uitgewerkt
Lezen Ruth 1 : Toen maakte zij zich op met haar schoondochters, en keerde weder uit de velden van Moab; want zij had gehoord in het land van.
'perspectieven in het boek Ruth' deel II.
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Machtig God, sterke Rots (LvGz 347)
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Wie is mijn naaste? Lucas
…..overrompeld door verdriet
Verbonden … Van boven bekeken
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
Oudejaarsavonddienst 31 december 2012
Het verhaal van Pasen.
Met de bijbel in de klas.
1 Welkom in deze dienst Voorganger :Ds. H.M. van der Vegt Ouderling:Anne Geurtsen Organist:Wim Brunsveld.
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Gods aanwezigheid ontdekken
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Voorganger: ds. Mevr. E. Braam Ouderling van dienst: Bart van de Velde Organist: Anne Kroeze Schriftlezing: Lukas : 10 : 25 t/m 37 Joh. : 15 : 9 t/m 17.
Heb de HEER lief met heel je leven – Deuteronomium 6 HEB JE HEER LIEF MET HEEL JE LEVEN Heb hem lief, met heel je leven. Hem alleen! Neem de jeugd mee.
Noömi en Ruth.. In de tijd dat de rechters het volk leidden, brak er een hongersnood uit in het land. Elimelech trok daarom met zijn vrouw Noömi en zijn.
Muziek kan houvast zijn, troost,
Waarom een opstanding? Zie preekschets op voor tekst bij de dia’s.
20 februari 1965.
Blijf bij elkaar ….
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Parasjáכִּי תָבוֹא , ki-tavó, wanneer jij zult komen in Deu. 26:1-11
Het verhaal van Pasen.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Psalm 103 Ik dank de Heer, ik dank de heilige Heer vanuit het diepst van mijn hart. Ik dank hem voor alles wat hij heeft gedaan, nooit zal ik dat vergeten.
Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?
Les 18 Wow! Wat doe ik hier vandaag?
Les 12 Wees zuinig op de liefde
Les 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? Ik leer mijn Vader beter kennen.
Waar begin je aan? 1.
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Les 12 Waar het hart vol van is…
22 – Ik, een zegen voor anderen?
De leider van de Joodse kerk kwam naar Jezus toe.
Izebel zei tegen Elia: ‘Ik zal ervoor zorgen dat je morgen dood bent!’
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Wat vind jij van het christelijk geloof?
Lucas 10 : Er kwam een wetsleraar naar Jezus toe. Hij wilde Jezus iets verkeerds laten zeggen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om het eeuwige.
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Lucas 7: Jezus was op weg naar Jeruzalem.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Les 18 Wat doe ik hier vandaag? Jij en vrienden
De Barmhartige Samaritaan
BeamTeam-leden gezocht
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
De verdrietige Naömi.
de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan
Wie is mijn naaste?.
Jezus is een bijzondere Leermeester
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Bij toeval... Het boek Ruth.
Lukas – 37 De barmhartige Samaritaan
Welkom Voorganger: Ds. K. Sent Ouderling van dienst: Egbert Organist:
Welkom op 14 juli Voorganger: Ds. Ko Sent Ouderling van dienst:
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3 Micha Young Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3

Ruth 1 “Orpa kuste haar schoonmoeder vaarwel, maar Ruth week niet van haar zijde. ‘Kijk, je schoonzuster gaat terug naar haar volk en haar god,’ zei Noömi,‘ga haar toch achterna!’ Maar Ruth antwoordde: ‘Vraag me toch niet langer u te verlaten en terug te gaan, weg van u. Waar u gaat, zal ik gaan, waar u slaapt, zal ik slapen; uw volk is mijn volk en uw God is mijn God. Waar u sterft, zal ook ik sterven, en daar zal ik begraven worden. De HEER is mijn getuige: alleen de dood zal mij van u scheiden!’ Noömi zag dat Ruth vastbesloten was om met haar mee te gaan en drong niet langer aan. Zo gingen zij samen verder, tot in Betlehem. Hun aankomst in Betlehem baarde veel opzien. Overal in de stad riepen de vrouwen: ‘Dat is toch Noömi?’ Maar ze zei tegen hen: ‘Noem me niet Noömi (‘de gelukkige), noem me Mara (de bittere), want de Ontzagwekkende heeft mijn lot zeer bitter gemaakt. Toen ik hier wegging had ik alles, maar de HEER heeft mij met lege handen laten terugkomen. Waarom mij nog Noömi noemen, nu de HEER zich tegen mij heeft gekeerd, nu de Ontzagwekkende me kwaad heeft gedaan?’ Zo kwamen ze samen terug uit Moab, Noömi en haar schoondochter Ruth, de Moabitische. Ze kwamen in Betlehem aan bij het begin van de gersteoogst.”

Ruth 2 “Daarop zei Boaz tegen Ruth: ‘Luister goed, mijn dochter. Je moet niet naar een andere akker gaan om aren te lezen; ga hier niet weg maar blijf dicht bij de vrouwen die voor mij werken. Volg ze op de voet en houd je ogen gericht op het veld waar gemaaid wordt. Ik zal mijn mannen zeggen je niet lastig te vallen. Als je dorst hebt, ga dan naar de kruiken en drink van het water dat ze daar scheppen.’ Ze knielde, boog diep voorover en zei: ‘Waaraan heb ik het te danken dat u zo goed voor mij bent, terwijl ik toch maar een vreemdeling ben?’ En Boaz antwoordde: ‘Meer dan eens is mij verteld over alles wat je voor je schoonmoeder hebt gedaan na de dood van je man: dat je je vader en moeder en je geboorteland hebt verlaten en naar een volk bent gegaan dat je volkomen onbekend was. Moge de HEER je daarvoor rijkelijk belonen – de HEER, de God van Israël, onder wiens vleugels je een toevlucht hebt gezocht.’ ‘Ik dank u, heer,’ zei ze, ‘want u hebt zich mijn lot aangetrokken en mij moed ingesproken, terwijl ik niet eens bij u in dienst ben.’“

Lucas 10 “Er kwam een wetgeleerde die hem op de proef wilde stellen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’ Jezus antwoordde: ‘Wat staat er in de wet geschreven? Wat leest u daar?’ De wetgeleerde antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw kracht en met heel uw verstand, en uw naaste als uzelf.’ ‘U hebt juist geantwoord,’ zei Jezus tegen hem. ‘Doe dat en u zult leven.’ Maar de wetgeleerde wilde zich rechtvaardigen en vroeg aan Jezus: ‘Wie is mijn naaste?’ Toen vertelde Jezus hem het volgende: ‘Er was eens iemand die van Jeruzalem naar Jericho reisde en onderweg werd overvallen door rovers, die hem zijn kleren uittrokken, hem mishandelden en hem daarna halfdood achterlieten...

Lucas 10 ...Toevallig kwam er een priester langs, maar toen hij het slachtoffer zag liggen, liep hij met een boog om hem heen. Er kwam ook een Leviet langs, maar bij het zien van het slachtoffer liep ook hij met een boog om hem heen. Een Samaritaan echter, die op reis was, kreeg medelijden toen hij hem zag liggen. Hij ging naar de gewonde man toe, goot olie en wijn over zijn wonden en verbond ze. Hij zette hem op zijn eigen rijdier en bracht hem naar een logement, waar hij voor hem zorgde. De volgende morgen gaf hij twee denarie aan de eigenaar en zei: “Zorg voor hem, en als u meer kosten moet maken, zal ik u die op mijn terugreis vergoeden.” Wie van deze drie is volgens u de naaste geworden van het slachtoffer van de rovers?’ De wetgeleerde zei: ‘De man die medelijden met hem heeft getoond.’ Toen zei Jezus tegen hem: ‘Doet u dan voortaan net zo.’’