Spuit middelen plaats. What the food? Klas 1E4A Groenhorst College Emmeloord.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gemaakt door: Mylène Boode & Isa Beuze Naam van ons project: Mylìsa
Advertisements

1.
Hoofdstuk 3A: Wonen in de stad
Comfortklasse Comfortklassen.
Water verwarming door aarde
Energiebesparing in het huishouden
acculator Gemaakt door Mees van Randen en Bart Vinken
Jonas Pauwels 1 BaSwC.  Carpooling  Wat is Carpooling?  Hoe werkt het?  Carpooling is te regelen naar eigen wensen .Cambio-autodelen  Wat is cambio-autodelen.
Hoofdstuk 4 Azië en globalisering (voortdurend proces van wereldwijde economische, politieke en culturele integratie)
Thema 1 Noah, Yaimo en Ivar Water.
7.2: Duurzaam wonen en werken. Duurzame huizenbouw FSC gekeurd hout gebruiken Voor rioleringsbuizen en regenpijpen hergebruikt PVC gebruiken Het huis.
Brainport 2020 Gamaakt door: Quincy wezenberg Danique sabel Joris koolen.
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Dit gaat fout : Ali B & Gio
Zwemmergie Stan Coen Luuk Egon SG Groenewald Klas: A2A.
presentatie ketensamenwerking
Social media Gemaakt door: Hassie en Sanne. 1.De rol van social media in marketing & internetstrategie De rol van social media in marketing & internetstrategie.
Adviesrapport Restaurant keuken.
Utopia Milieu & ruimte.
FIETSENSTALLING GEBRUIKSAANWIJZING
Aardrijkskunde Thema 1 water
Wij hebben het beste idee van Nederland
Reinigen? Desinfecteren? Steriliseren?
Deel 2 Uitleg paragraaf 2-5 H2.
Paragraaf 1.4 Leven van de landbouw.
 Vier groepjes, elk groepje werkt één typologie of trekbenadering uit.  Dit uur en volgend uur de tijd voor.  22 November voorstellen aan de rest van.
Herinneringskamp Westerbork
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Inleiding 2. Wat is de GSM-Deurbel
Pim Glenn Leonie Babette Jenell
Online filmpjes maken. (
Online filmpjes maken. (
Goederen H2 Goederenopslag Verkoper.
Goederen H2 Goederenopslag Eerste verkoper.
Afvoer middelrestanten
Buurtmobiliteit. Wat is Buurtmobiliteit? Bewoners organiseren met elkaar hun vervoer Door gezamenlijk gebruik te maken van elkaars auto’s, bakfietsen,
Goederen en inkoop H2 Goederenopslag Ondernemer detailhandel.
Goederen H2 Goederenopslag Filiaalmanager.
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
EASY CLEAN UP B.V UW PARTNER IN AFVAL MANAGEMENT OP DE BOUW EEN SCHOT IN DE ROOS.
Donderdag 3 december Opening Waar staat Veluwe Portaal nu? Kans in de regio HR voorbeelden HR ontwikkelingen Dienstverlening Veluwe Portaal 2016.
Kan een werelddeel krimpen?
Boer Burger Coöperaties en Ketenverkorting Boer Burger Coöperaties in voedsel, energie en land zijn geweldige innovatie plaatsen voor de groei van biologische.
MIJN SPREEKBEURT GAAT OVER: WATER
Taak Bouwpathologie, Renovatie en Onderhoud Charlotte Swertvaegher 2MAK Dirk Gijsemans.
André Kuipers op Mars De ontwikkeling van een ruimtehuis.
Agenda locatie 3 ■ Sociaal veilig ontwerp en beheer ■ Beeldkwaliteit en landschappelijke inpassing ■ Technische veiligheid ■ Beheer en onderhoud ■ Kosten.
DE ZONNE /AQUA ENERGIE COLLECTOR Sondervick College AT2B VELDHOVEN Bart Gerritsen Melissa Schmidt Rowin Gabriëlse Chloë Strauss Wouter van Vlerken.
Door Kaoutar Elkaouini, Susan van Rijn, Lisa van Neck, Yara Bank en Daniëlle Roest. Thema: water.
Antigraffiti Gemaakt door: Ciel Rombouts, Lieke Geudens, Suzanne Coppelmans, Femke Santbergen, Ilona Pronk en Ilse Visser Sondervick College, AT2B/GY2B.
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuur-bedrijven in Europa. Veiligheid heeft binnen Gasunie de hoogste prioriteit; het vormt de basis van onze.
Welkom bij de KWV ‘Loosdrecht’ Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian Interne instructie Gebruik vloot Eddo Brian 1.
BGT Cartoons GeoBuzz congres 25 & 26 november 2014 Live tekensessie door Willem van Albeslo.
Sience project milieuvriendelijk gebouw Door: Ilse Bosch, Fé Bracco Gartner en Jennifer Murphy.
Project: Romy Bhoelai Furkan Öncü Datum: Klas: 4KB Eindproject
Gemaakt door Rens, Rick, Joris en Gijs. 
De Quiz Vechtstromen. Heb jij goed opgelet tijdens de spreekbeurt over het zuiveren van vuil water?
Het houten huis. Door: Emma Flinsenberg Ilse Strijbosch Julie Leeuwis Annemieke Thijsene Michelle Pelzer.
Mobile container refurbishing. INTRODUCTIE BOXPAINT BOXPAINT IS BOXPAINT BOXPAINT BESPAART BOXPAINT BOXPAINT VERDUURZAAMD BOXPAINT BOXPAINT VERSNELD BOXPAINT.
De mens en zijn milieu ZW4 Hoofdstuk 4. §1 De mens en het milieu Milieu: de omgeving waarin een organisme leeft Mens en milieu: de mens en zijn omgeving.
Project Deltaprogramma
Lesbrief 2 Magazijnen.
Ons idee heet The Green Car, dit is de auto van de toekomst die voor zijn eigen energie zorgt. In deze auto zijn dingen verwerkt die al een keer zijn bedacht,
Scooterbox -Opdrachtgever: M.Landmeter -Vak: o3
TOGO West-Afrika.
Goederenstroom Goederenopslag.
Ontvangt en verwerkt goederen
Onderdelen Bargam veldspuit
Daag uw werknemers uit om op 6 april naar hun werk te lopen!
Gemaakt door: Teun van den berg
Transcript van de presentatie:

Spuit middelen plaats. What the food? Klas 1E4A Groenhorst College Emmeloord

Wij zijn met onze klas op het idee gekomen om op verschillende plaatsen in de polder een centrale spuitplaats te bouwen. We kwamen op het idee omdat door de nieuwe regelgeving het straks verplicht wordt om het water waarmee de spuit wordt schoongemaakt en doorgespoeld/gereinigd moet worden. Omdat de kosten flink kunnen oplopen, is het financieel zeer nadelig als elke boer een eigen spuitplek bouwt. Inleiding

Plattegrond 1. Schuur voor keuren spuit 2. Kantoor 3. Spoelplaats om de spuit schoon Te spuiten aan de buitenkant/ Binnenkant. 4. Magazijn voor bestrijdingsmiddelen 5. Opslag gebruikte middelen(residu) 6. Opslag water 7. Verwerking restmiddel (afbreken residu) 8. Tijdelijke opslag middelen 9. Plaats om middelen in tank te doen 10. Plaats om water te tanken 11. Sloot waar water uit komt om Van te tanken.

Een spuit moet elke drie jaar gekeurd worden. Deze spuit kan op de gezamelijke plek gekeurd worden. Keuren spuit

Nadat de spuit is gebruikt, wordt deze aan de binenkant gereinigd. De buitenkant gebeurd op een speciale plek op de gezamelijke SMP. Spoelplaat voor afspuiten van spuit

Op deze plaats kunnen de middelen worden opgehaald en de lege bussen met statiegeld ingeleverd worden. Magazijn bestrijdingsmiddelen.

Opslag water Om te kunnen spuiten is er water nodig, dit zit in twee grote tanken waarvan het water afkomstig is van daken van bedrijven uit de buurt.

Verwerking residu Al het overgebleven spuitmiddel wordt in fyto bakken afgebroken door bacteriën.

Locatie’s spuit middelen plaats. Emmeloord is de hoofdlocatie van de spuitplaatsen. Bedrijven zoals Agrifirm, Profyto zijn leverancier van middelen. Deze worden vanuit Emmeloord weer verspreid in de hele Noord Oost Polder. De spuitplaatsen liggen in een gemiddelde straal van 5 km. Bij elke locatie worden de middelenflessen ingenomen tegen €5 statiegeld. Bij elke locatie is een spoelplaats voor het schoonspuiten van de veldspuit. Het spoelwater wordt in een fytobak gezuiverd. Het water word zo gereinigd dat het weer aan de eisen voldoet van het oppervlaktewater

Voordelen gezamenlijke spuit middelen plaats. Altijd een breed assortiment aan spuitmiddelen bij de spuit middelen plaats. Een goed spuitadvies. Een weerstation. Een centrale plek om je spuit af te spuiten, met veel mogelijkheden omdat er veel mensen komen. Statiegeld op de verpakkingen. Spuitkeuringen kunnen hier plaats vinden. Het voorkomen van puntemissie op het erf. Kosten besparend Thuis hoeft er geen spuit plaats gebouwd te worden Het scheiden van water en spuitmiddelen kan gefinancierd worden omdat er zoveel boeren komen. Overig spuitwater wordt opgeslagen en gescheiden, zo belandt dit spuitwater niet in het milieu. Gewasbeschermingsmiddelenkast hoeft niet thuis gekeurd te worden maar bij de spuit plaats. Dit alles kan gefinancierd worden omdat alle boeren uit een straal van 5km naar deze spuit plaats komen en er zo meer mogelijkheden en luxe geplaatst kan worden, zo heeft iedereen er voordeel van. Onder andere omdat het spuitwater zo niet meer in de sloot beland zorgt dit voor een beter milieu, 1 vaste plaats heeft dus vele voordelen.