De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rekendag 19 januari 2016.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rekendag 19 januari 2016."— Transcript van de presentatie:

1 Rekendag 19 januari 2016

2 Workshop 1: Geheimtaal Werken met verschillende geheimschriften en uitleg krijgen over PowerPoint. Geheimschrift ontcijferen en eigen tekst maken in geheimschrift. Cijfers op rekenmachine omzetten naar woorden.

3 Workshop 2: Puzzelen met cijfers.
Waar komen Sudoku’s vandaan en hoe los ik ze op? Je kunt de cijfers 1,2,3,4,5,6,7,8,9 een juiste plaats geven in de Sudoku en je hebt de mogelijkheid om verschillende Sudoku’s te maken.

4 Workshop 3: Romeinse cijfers
Hoe zit het systeem van de Romeinse cijfers in elkaar? Waar kom je tegenwoordig Romeinse cijfers tegen? Bij deze workshop maak je gebruik van WIFI op je mobiel.

5 Workshop 4: Rekenpuzzeltocht
Je loopt een route in de wijk waarbij je allerlei vragen krijgt die je moet zien op te lossen. Er zijn antwoorden die je van letters naar cijfers moet omzetten.

6 Workshop 5: 3D straattekenen
Bij deze workshop ga je zelf aan de slag met tekenen met perspectief. Je leert een doos plat op de grond te tekenen zodat het lijkt alsof hij er in het echt staat.

7 Workshop 6: Rekenbingo BINGO! dat roep je als je kaart vol. Bij dit spel moet je goed opletten en meerekenen. Om je kaart volledig vol te maken en te winnen, moet je eerst meerekenen met de sommen op het bord.

8 Workshop 7: Blackjack Bij het kaartspel blackjack is het de bedoeling om 21punten bij elkaar te spelen. Het kaartenspel wordt hierbij gebruikt, de cijfers hebben hun eigen waarde en de plaatjes ( boer, vrouw, koning ) zijn 10 punten waard.

9 Workshop 8: Monopoly Het doel van het spel is een monopolie op te bouwen, wat spelers kunnen doen door zo veel mogelijk straten op te kopen. Iedere speler die in een straat verblijft, moet de eigenaar van die straat huur betalen. De straten zijn verdeeld in groepen van drie (of twee) straten.

10 Workshop 9: Rekenen met de trein
Op het station valt er veel te rekenen. Je gaat op zoek naar treintijden, winkels en ziet het station op een andere manier.

11 Workshop 10: Gezelschapsrekenen
Kies voor een leuk spel en ga de strijd aan. Dus kom op, maak er een hilarisch, gezellig of spannend uurtje van met z’n allen en een spel.

12 Workshop 11: koken met cijfers
De keuken zit vol met cijfers. Wegen, afmeten etc. Wat ontdek jij aan cijfers in de keuken?

13 Workshop 12: Rekenen in de wijk
Door middel van het maken van sommetjes / opdrachten wordt je door de buurt geleid.

14 Workshop 13: Economisch winkelen
Je denkt er misschien niet zo over na, maar de ene winkel is de andere niet. Er bestaan verschillende soorten winkels met verschillende kenmerken. Je krijgt hierover opdrachten, die je in het winkelcentrum van Hilversum moet maken.

15 Workshop 14: Sportrekenen
Bij rekensporten gaat het om je skills. In de sportzaal staan verschillende sporten opgesteld als: voetbal, sjoelen, basketbal, pool etc. Hierbij is het de bedoeling dat je bij de verschillende activiteiten een zo hoog mogelijke score bij elkaar

16 Veel plezier op de rekendag!!!


Download ppt "Rekendag 19 januari 2016."

Verwante presentaties


Ads door Google