De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een geschenktasje maken. Stap 1: een strook omvouwen Een klein juwelenzakje kun je al maken met een restje papier van 15 op 25 cm. Begin met een strook.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een geschenktasje maken. Stap 1: een strook omvouwen Een klein juwelenzakje kun je al maken met een restje papier van 15 op 25 cm. Begin met een strook."— Transcript van de presentatie:

1 Een geschenktasje maken

2 Stap 1: een strook omvouwen Een klein juwelenzakje kun je al maken met een restje papier van 15 op 25 cm. Begin met een strook om te vouwen aan de korte kant. De strook moet ongeveer 1,5 cm breed zijn.

3 Stap 2: een tunneltje maken Breng een dun laagje lijm aan op de omgevouwen strook, en vouw je blad dubbel, zodat er een tunneltje ontstaat.

4 Stap 3: beginnen met de bodem Om de bodem te vouwen til je één van de twee lagen papier op, en …

5 Stap 4: maak een zgn. spreidvouw (meer weten over spreidvouwen? Lanceer de zoekterm ‘origami’) … je vouwt die laag naar boven. Zorg dat de nieuw gemaakte vouw netjes parallel loopt met de bovenkant van het tunneltje. Maak 4 nieuwe korte vouwen op 45° (niet meten – het wijst zichzelf). Druk alle vouwen stevig aan.

6 Stap 5: vouw één van de flapjes om Een van de zonet gemaakte flapjes vouw je nu net voorbij de helft van wat de bodem moet worden. Moet er net voorbij, omdat je anders de bodem niet kunt lijmen.

7 Stap 6: vouw ook het andere flapje om Vouw nu ook het andere flapje om, precies evenveel over de helft als het eerste flapje, zodat de bodem symmetrisch wordt. Lijm de flapjes vast aan elkaar waar ze overlappen.

8 Stap 7: opvullen en decoreren Om het zakje te sluiten vouw je een strook om richting achterkant (zeker 2 cm), en halfweg die strook maak je een insnijding (zeker 1 cm van de rand af). Haal een lint door de insnijding om het zakje te sluiten.


Download ppt "Een geschenktasje maken. Stap 1: een strook omvouwen Een klein juwelenzakje kun je al maken met een restje papier van 15 op 25 cm. Begin met een strook."

Verwante presentaties


Ads door Google