De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mini Uil Extra nodig: Het zelfmaakpakket bevat alles om dit mini hangertje te maken! Zie wubbel.wordpress.com/zelfmaakpakketten Stofschaar Strijkijzer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mini Uil Extra nodig: Het zelfmaakpakket bevat alles om dit mini hangertje te maken! Zie wubbel.wordpress.com/zelfmaakpakketten Stofschaar Strijkijzer."— Transcript van de presentatie:

1 Mini Uil Extra nodig: Het zelfmaakpakket bevat alles om dit mini hangertje te maken! Zie wubbel.wordpress.com/zelfmaakpakketten Stofschaar Strijkijzer Meetlint of lineaal Stift of pen Spelden Naald en draad

2 Knip Knip het patroon uit met een gewone schaar.
Speld het patroon op twee lagen vilt of stof met plakvlieseline. Knip de stof vlak langs het papier uit.

3 Kies de voorkant Nu heb je twee gelijke delen.
Kies welk deel de voorkant wordt, hier komen de oogjes en het snaveltje op.

4 Aanhechten Neem een stuk draad van ongeveer de lengte van je hand tot je elleboog en haall de draad door de naald. Om te naaien moet je de draad eerst stevig vastmaken, dit heet aanhechten. Naai drie keer over elkaar op het hoekje van de snavel.

5 Snavel vastmaken Leg de snavel in het midden van de oren en 1,5 cm vanaf de bovenkant neer. Naai beide hoekjes van de snavel aan de stof. (knip de draad niet af!)

6 Ogen Leg de knoop met het eerste gat boven op de hoek van de snavel die je het laatst hebt vastgemaakt. Naai de knoop vast. Haal de draad aan de achterkant langs en naai ook het andere oog. Hecht de draad achter de knoop af door drie steekjes op elkaar te naaien.

7 Vleugels afwerken Hecht een zwarte draad aan, en naai de pupillen op de knoop. Hecht de draad weer af.

8 OPTIE: figuurtje op de buik. (of ga naar stap 9)
Leg de achterkant van de stof naar boven en leg hier een stuk plakvlieseline met de glimmende kant naar de stof. Strijk met een vrij heet strijkijzer de plakvlieseline op de stof. Teken met een stift een figuurtje op de vlieseline en knip dit uit.

9 Figuurtje op naaien Hecht de draad aan de stof van het lijfje waar het figuurtje komt. Naai met gelijke afstand van de kant met grote steken het figuurtje op de stof. Hecht de draad weer af.

10 Lintjes Knip 4 stukjes lint af van ± 15 cm.
Knip drie stukjes in twee delen. Vouw de lintjes dubbel en speld ze aan de voorkant van de uil met het lange stuk aan de bovenkant.

11 Vullen Leg een toefje kussenvulling op de achterkant.
Speld de voorkant er aan vast...

12 Afwerken Neem weer een ellebooglengte draad en hecht aan tussen de voor en achterkant. Naai de twee stukken aan elkaar, probeer telkens dezelfde afstand van de buitenkant te houden. Klaar!

13 Made By: Marijke van Wubbel
Hang het uiltje vrolijk aan je sleutelbos, aan een tak of aan een mobile! Mini uil hanger! Made By: Marijke van Wubbel Vragen of Feedback? Mail naar


Download ppt "Mini Uil Extra nodig: Het zelfmaakpakket bevat alles om dit mini hangertje te maken! Zie wubbel.wordpress.com/zelfmaakpakketten Stofschaar Strijkijzer."

Verwante presentaties


Ads door Google