De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

RAAR of WAAR Mediabegrip week 41/42.

Verwante presentaties


Presentatie over: "RAAR of WAAR Mediabegrip week 41/42."— Transcript van de presentatie:

1 RAAR of WAAR Mediabegrip week 41/42

2 Het thema van de kinderenboekenweek is: RAAR maar WAAR
Het thema van de kinderenboekenweek is: RAAR maar WAAR. Op internet kun je ook veel dingen vinden, die RAAR maar (niet) WAAR zijn. Vraag 1: heb jij eens iets op internet gevonden wat RAAR maar WAAR was? Vraag 2: heb jij eens iets op internet gevonden wat juist RAAR en NIET WAAR was?

3 RAAR of WAAR quiz Sommige dingen op internet zijn RAAR maar WAAR. Andere dingen zijn RAAR en NIET WAAR! Weet jij ALTIJD het verschil? Test het met de RAAR maar WAAR quiz! 1. Er worden straks 6 filmpjes getoond. Maak in de klas twee hoeken: een ‘WAAR’ en een ‘RAAR’(niet waar) hoek. 2. Bekijk het filmpje en loop naar de ‘WAAR’ of ‘RAAR’ kant. 3. Stem op de website op de knop waarvoor de meeste leerlingen hebben gekozen. 4. Het antwoord volgt direct!

4 RAAR of WAAR - filmpje 1 Dit speciale pak helpt je te beschermen tegen aanvallen van grizzlyberen? Loop naar: WAAR of RAAR Klik op de afbeelding om het filmpje te starten. Bron afbeelding:

5 RAAR of WAAR - filmpje 2 Robotjes in je bloedbaan… Is dat mogelijk? Loop naar: WAAR of RAAR Klik op de afbeelding om het filmpje te starten. Bron afbeelding:

6 RAAR of WAAR - filmpje 3 Als je een tijd blootgesteld bent aan ijlere lucht (bijvoorbeeld hoog in de bergen) kun je beter leren? Loop naar: WAAR of RAAR Klik op de afbeelding om het filmpje te starten. Bron afbeelding:

7 RAAR of WAAR - filmpje 4 Is het echt waar…? Ben je minder zwaar bij de evenaar? Loop nu naar: WAAR of RAAR Klik op de afbeelding om het filmpje te starten. Bron afbeelding:

8 RAAR of WAAR - filmpje 5 Kan de wereldberoemde basketballer Kobe Bryant echt over een rijdende auto springen? Loop naar: WAAR of RAAR Klik op de afbeelding om het filmpje te starten. Bron afbeelding:

9 RAAR of WAAR - filmpje 6 Lekker surfen op monstergolven, is dat mogelijk? Loop nu naar: WAAR of RAAR Klik op de afbeelding om het filmpje te starten.

10 Soms is het RAAR en NIET WAAR!
Er staat veel onbetrouwbare informatie op internet. Dit kunnen teksten, afbeeldingen of video’s zijn. Soms spreekt men over een hoax… Vraag 2: wat is een hoax?

11 Hoax - antwoord In het Engels betekent het woord hoax: iemand voor de gek houden. De term hoax wordt in het Nederlands gebruikt voor iets wat nep is, bedrog op een leuke manier. Het is bij een hoax de bedoeling dat je niet een paar mensen voor de gek houdt, maar een grotere groep. Klik hier voor meer voorbeelden

12 Check de betrouwbaarheid
Vraag 3: hoe kun je checken of iets RAAR maar WAAR is? Antwoord: gebruik altijd een tweede bron! Dan weet je het nog niet zeker, maar de gevonden informatie wordt zo wel aannemelijker.

13


Download ppt "RAAR of WAAR Mediabegrip week 41/42."

Verwante presentaties


Ads door Google