De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Doelen Na deze les: hebben jullie een indruk van het Gevangenismuseum en wat daar te zien is; weten jullie wat de eindopdracht is en heb je daar ideeën.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Doelen Na deze les: hebben jullie een indruk van het Gevangenismuseum en wat daar te zien is; weten jullie wat de eindopdracht is en heb je daar ideeën."— Transcript van de presentatie:

1 Doelen Na deze les: hebben jullie een indruk van het Gevangenismuseum en wat daar te zien is; weten jullie wat de eindopdracht is en heb je daar ideeën voor; heb je een gedicht over het onderwerp geschreven; weet je waarop je moet letten bij het maken van een uitsnede voor een foto.

2 Om over na te denken Onderwerp: wat wil ik laten zien en wat ga ik dan fotograferen? Locatie: waar ga ik fotograferen? Ontwerp: hoe ga ik het fotograferen?

3 Wat is een Elfje? Een Elfje is een gedicht van vijf regels, met in totaal elf woorden: De 1e regel heeft 1 woord De 2e regel heeft 2 woorden De 3e regel heeft 3 woorden De 4e regel heeft 4 woorden De 5e regel heeft 1 woord als samenvatting.

4 Een voorbeeld…

5 Water wie gaat ik ben eerst wat is het lekker vakantie
Nog een voorbeeld Water wie gaat ik ben eerst wat is het lekker vakantie

6 Wat is een Haiku? Een Haiku is een Japans gedichtje van drie regels met in totaal 17 lettergrepen: De 1e regel heeft 5 lettergrepen De 2e regel heeft 7 lettergrepen De 3e regel heeft 5 lettergrepen

7 Vier voorbeelden In één van deze haiku’s zit een foutje…
Kun jij ontdekken welke dat is?

8 Haiku of geen haiku? geen haiku vlinder in de trein
mijn god dacht ik als daar maar geen haiku van komt Ilja Leonard Pfeiffer

9 Welke keuzes kan ik maken?
Kleur kleurenfoto, zwart-witfoto Vorm strak, geometrisch, natuurlijk Perspectief vogelvlucht, kikvors, midden Ruimte dichtbij, veraf Licht licht, donker, schaduwwerking Contrasten Overeenkomsten


Download ppt "Doelen Na deze les: hebben jullie een indruk van het Gevangenismuseum en wat daar te zien is; weten jullie wat de eindopdracht is en heb je daar ideeën."

Verwante presentaties


Ads door Google