De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatie per studie ronde Fiscale Economie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatie per studie ronde Fiscale Economie"— Transcript van de presentatie:

1 Informatie per studie ronde Fiscale Economie

2 Inhoud Opleidingsdirecteur: C. Peters
Opleidingscoördinator: H. de Bruijn Algemene studie-informatie Op kamers Actief worden naast je studie Vragen Hier zie je de inhoud van deze presentatie. Zometeen zal de opleidingsdirecteur jullie meer uitleg over de studie geven, daarna zal de studieadviseur vertellen wat hij/zij doet en met wat voor vragen je bij hem/haar terechtkunt. Daarna zullen we een paar praktische plaatsen en dingen bespreken Vervolgens komt het op jezelf wonen aan bod. Als laatste zullen we de verschillende verenigngen, activiteiten en het actief worden naast je studie bespreken. Dan geef ik nu het woord aan de opleidingsdirecteur van (BE,E&BE,E&I,EOR) ………………………………….

3 Een korte introductie Wat is mijn rol? Het eerste semester
Eerste collegeweek

4 Wat is mijn rol? Opleidingsdirecteur FE:
Verantwoordelijk voor inhoud en kwaliteit van de opleiding Contacten met cursuscoördinatoren, roosteraars, opleidingscoordinator, etcetera Contacten met studenten: Tijdens algemene informatiebijeenkomsten Feedback via klankbordbijeenkomsten Individuele afspraken maken via ask TiSEM

5 Het eerste semester van jaar 1
Micro-economie Accounting 1: Financial Accounting Inleiding Onderzoeksmethoden BE Wetenschap voor Beleid Organisatie en Strategie Wiskunde 1 Het jaar bestaat uit 2 semesters met elk 30 studiepunten. Deze zijn verdeeld over de vakken naar moeilijkheid.

6 Beroepsperspectieven voor fiscaal economen
Bedrijfsfiscalist Wetgevingsfiscalist Belastinginspecteur Belastingadviseur (www.ikwilbelastingadviseurworden.nl) Rechter (juridische bijscholing) Financieel manager etc. etc.

7 Tot slot Genieten Uitrusten Aan de slag

8 Opleidingscoördinator
mr.drs. Huub de Bruijn Opleidingscoördinator Bedrijfseconomie (jaar 1), Fiscale economie Je kunt naar een studieadviseur om te praten over problemen die je tegenkomt tijdens je studie. De studieadviseur kan je helpen met je studiekeuze, met moeilijke vakken of met het maken van een planning. Ook kan het voorkomen dat je vanwege topsport, ziekte of bepaalde familieomstandigheden niet deel kunt nemen aan het reguliere studieprogramma. Hiervoor bestaan aangepaste programma’s. Denk je dat je hiervoor in aanmerking komt of heb je gewoon vragen, dan kun je hiervoor terecht bij de studieadviseur. Hij of zij kan je hier meer over vertellen.

9 Opleidingscoördinator
Waarvoor kun je terecht bij de opleidingscoördinator? Studievaardigheden Planning Studiekeuze Studieprogramma informatie Bijzondere omstandigheden Studieresultaten Doorverwijzen naar: topsportcoördinator, studentendecaan- of psycholoog, studentenpastoraat Bindend studieadvies

10 Bindend studieadvies (BSA)
70% van de studiepunten halen in het eerste jaar Is de studie wat je ervan verwacht had? Kun je de studie aan? Na de eerste deel tentamens een pre-advies Eventueel workshop studievaardigheden volgen 75% haalt de BSA-norm Aanvragen speciale tentamen voorzieningen via online aanvraagformulier ‘Aangepast tentamen’ Meld bijzondere omstandigheden tijdens het eerste jaar altijd en op tijd!

11 Tutorships en Private coaching via de MAK
MAK tutorships: Voor bijvoorbeeld de vakken Wiskunde 1, Statistiek 1 en Micro-economie voor BE LET OP: Voor de tutorships moet je je al in de eerste collegeweek inschrijven! MAK Private coaching De ervaring leert dat de meeste studenten moeilijkheden hebben met wiskunde 1 en statistiek 1. MAK organiseerd tutorships, bijlessen. In een kleiner groepje van ongeveer 15 studenten ga je wekelijks aan de slag en op het einde heb je nog tentamentraining. LET OP: Voor de tutorships moet je je al in de eerste collegeweek inschrijven!

12 Exchange, Honours program en Outreaching
Om op exchange te mogen, moet je alle eerstejaars bachelorvakken hebben behaald Sommige universiteiten vragen een minimaal gemiddeld cijfer Honors Program en Outreaching program Voor de on-Top programma's is een minimaal gemiddeld cijfer vereist Het is belangrijk dat je in je eerste jaar goede cijfers haalt. Niet alleen om je BSA te halen maar ook voor verdere stappen die je wilt ondernemen in je academische cariere. Voor je exchange wordt gekeken naar het gemiddelde van al je eerste jaars vakken en ook voor outreaching wordt je alleen uitgenodigd als je gemiddelde hoog genoeg is. De on-top programma’s zijn voor ambitieuze studenten die extra kennis willen opdoen naast hun bachelor.

13 Informatie: Ask TiSEM Eerste aanspreekpunt voor vragen:
of de Student Service Desk TiSEM in het Academia Building in A301 Afspraak maken met de opleidingscoördinator: online via

14 Waar nu al over na te denken?
Mogelijkheid om te switchen naar de Bachelor Fiscale economie aan het eind van het eerste jaar Eventueel op exchange in het derde jaar (zonder vertraging) CV-opbouw Opbouwen van je cv is niet iets om uit te stellen, maar nu al eens over na te denken. Dit kan door middel van bijvoorbeeld commissies of een bestuursjaar. Maar ook door een excellent programma te volgen, waar je een bepaald gemiddelde moet hebben. Ook goed om te weten: voor je exchange(geintergreerd) moet je al je eerstejaarsvakken gehaald hebben. Bespaar jezelf studiedruk door alles bij te houden. Ongeacht je het keuzevak fiscale economie kiest, kun je na het eerst ejaar nog switchen naar fiscale economie. Je thesis is misschien ver weg, maar het is niet verkeerd je dit te realiseren en misschien als een over na te denken.

15 Vragen?

16 Actief worden naast je studie
Naast je studie bestaat het studentenleven natuurlijk nog uit veel meer Op kamers Word actief Studentensport Smeetskring

17 Op kamers De gemiddelde huur per maand is in Tilburg regel administratieve zaken bij DUO én gemeente Tilburg ongeveer 250 euro voor een kamer van 12-14m2 Regel alle administratieve zaken van op kamers gaan bij DUO én gemeente Tilburg Als je op zoek bent naar een kamer, zijn de websites van kamernet, klikvoorkamers of kamerbemiddeling Tilburg een goed startpunt. Als je via kamernet een kamer zoekt, kun je reageren op een kamer en eventueel uitgenodigd worden op een kijkavond. Vaak zijn de huizen/kamers eigendom van een particuliere verhuurder. Ook mogen de huisgenoten vaak zelf hun huisgenoten uitkiezen. Tijdens een kijkavond kun je kennis maken met de bewoners en kun je kijken of de kamer je bevalt. Andersom zullen de huidige bewoners ook kijken of jij in het huis past. Om je in te schrijven bij kamernet betaal je wel inschrijfgeld waarna je een maand lang kunt zoeken naar kamers. Ook kun je via Kamerpunt een kamer zoeken. Dit is een onderdeel van de organisatie WonenBreburg. WonenBreburg is een organisatie die kamers heeft in Tilburg en Breda. Zij zullen je helpen met het vinden van een kamer. Daarnaast zorgen zij voor het onderhoud van de kamers/huizen. Facebook is het gratis alternatief voor studenten. Er zijn hier verschillende groepen die ook kamers in tilburg aanbieden. Let bij op kamers gaan dat je alles via DUO en bij gemeente Tilburg regeld.

18 Word actief Word actief is een overkoepelende organisatie voor bijna alle verenigingen in Tilburg. Hoewel de TOP-week de nadruk zal leggen op studentenverenigingen heeft Tilburg nog veel meer te bieden Studentenverenigingen Sportverenigingen Culturele verenigingen Diversen De Word Actief Tilburg (WAT) commissie is verantwoordelijk voor een duidelijke bewustwordingscampagne voor studenten die nog niet actief zijn. Tilburg biedt studenten een enorm scala aan organisaties en commissies om actief te worden. Waar je interesses ook liggen, de mogelijkheden zijn aanwezig. De Word Actief Tilburg commissie zal studenten een overzicht bieden van deze mogelijkheden. 

19 Studentensport Overkoepelende sportvereniging van 24 sporten variërend van atletiek tot paardrijden tot ijshockey Sportkaart voor het sportcentrum Sports Center Kick Off: 2 weken gratis kennismaken FOSST, Federation of Student Sports Tilburg, is de overkoepelende sportvereniging. Zij organiseren een heleboel sportieve activiteiten door het jaar heen. Deze activiteiten zijn voor sporters en niet-sporters. Naast FOSST is er voor elke sport een aparte vereniging. Er zijn zo’n 20 verschillende verenigingen, voor elke van de sporten die hier staan een. De grootste drie zijn Merlijn – voetbal, Lacoste – tennis en Shot – Hokcey, maar er zijn er zoals gezegd nog veel meer. Deze verenigingen zullen ook aanwezig zijn tijdens de TOPweek, zodat je vragen kunt stellen over de verschillende verenigingen. Naast lid worden van een sportvereniging is het ook mogelijk om een sportkaart te kopen. Dit kost ongeveer 123 euro per jaar. Met deze kaart kun je naar lessen als zumba, spinnen, etc. gaan. Ook kun je met deze kaart gebruik maken van alle fitnessapparatuur die in het sportcentrum beschikbaar is. Verder is het ook mogelijk om te gaan zwemmen of schaatsen met een sportkaart. Vanaf 31 augustus is het sportcenter 2 weken gratis toegankelijk!

20 T.F.V. ‘’De Smeetskring’’
Activiteiten / faciliteiten voor de fiscale student 600 leden 60 actieve leden in 15 commissies Bestuur ( ): Francien, Stef, Steven, Mick

21 Daarnaast Elk jaar gratis belastingwettenbundel Gratis ledenborrels
15% korting op Engelse boeken 10 % korting op Nederlandse boeken Feesten en cantussen Contact met andere studenten En nog veel meer!

22 T.F.V. ‘’De Smeetskring’’
Rechten Faculteit Economische Faculteit Fiscaal Recht en Fiscale Economie

23 Inschrijven: www.smeetskring.com

24 Verschillen MAK – De Smeetskring
De brug tussen de universiteit en studenten Vooral voor eerstejaarsstudenten Introduction MID & PI Study Information Meeloopdagen Proefstuderen Educational Support Mentoren begeleiding Tutorships/Private Coaching Social Activities Lunch Biercantus Eerstejaarscommissie BE Groep van 30 TiSEM studenten. De brug tussen de universiteit en het bedrijfsleven Vooral voor tweedejaars- en masterstudenten Focus op Fiscale Economie en Fiscaal recht studenten De brug tussen het bedrijfsleven en je studie. Bedrijvenweek Congres Extra ondersteuning Gratis wettenbundel Boekenkorting Tentamentraining Sociale Activiteiten 60 active en 600 passieve leden (De dikgedrukte punten zijn de 4 pilaren van MAK)

25 Bedankt! Hierbij will ik graag de opleidingsdirecteur en opleidingscoördinator bedanken voor hun tijd! Hirebij wil ik graag de academic director and the academic advisor bedanken voor hun tijd en presentatie. Hierbij wil ik u beide graag nog een kleinigheidje meegeven als dank voor uw tijd.

26 Deze presentatie nog eens rustig nalezen?
MAK op Facebook voor updates over komende activiteiten Voor meer informatie en om deze presentatie terug te kijken Gelieve de Enquête in te vullen! Door de MAK te liken op facebook, wordt je op de hoogte gehouden van alle activiteiten van de mak (zowel formele als informele) en ontvang je verdere studieinformatie voor je opleiding. Ook zal deze presentatie op facebook terug te vinden zijn. Sommige zullen tijdens de dag al een mogelijkheid krijgen om de enquete in te vullen en anderen krijgen het via de mail toegestuurd. Deze enquertes zijn voor ons van groot belang om de dag eventueel te kunnen verbeteren.

27 Vragen?


Download ppt "Informatie per studie ronde Fiscale Economie"

Verwante presentaties


Ads door Google