De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

2.1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "2.1."— Transcript van de presentatie:

1 2.1

2 goed Onafhankelijkheid is een groot goed.
Zorg is een belangrijk goed dat voor iedereen toegankelijk moet blijven.

3 schromen / de schroom Hij schroomt niet om termen als democratie en bevrijding in de mond te nemen, in werkelijkheid heeft hij dictatoriale neigingen. Onderhandelen over je loon, het is niet voor iedereen een gemakkelijke klus. Vlamingen voelen vaak schroom om er een gesprek over te beginnen.

4 zich schamen voor Ik heb een nieuwe hobby. En ik schaam me er een beetje voor. Het is niet het soort hobby dat je op je CV zet. Daar hoef je je toch niet voor te schamen?

5 de drempel Buurvrouwen Lea Van Noten (76) en Annie Van Houte (62) staan te keuvelen op de drempel van hun voordeur. 'De drempel naar een sociaal huis is sowieso al erg hoog', weet hij. Bij intrafamiliaal geweld ligt de drempel hoog om de stap naar de politie of naar de hulpverlening te zetten. D

6 onomwonden Iemand onomwonden de waarheid zeggen Anders gezegd?

7 onomwonden (iemand) onomwonden (de waarheid zeggen)
=> er geen doekjes om winden (iemand) openlijk (de waarheid zeggen) (iemand) onverbloemd (de waarheid zeggen) (iets) rechtuit (zeggen) recht voor z‘n raap (zijn)

8 Iets op prijs stellen Ik zou het op prijs stellen als u die fout zou kunnen rechtzetten. Ik zou het op prijs stellen als de redactie reageerde op nieuwe berichten.

9 Uitkomen voor... Het is belangrijk om uit te komen voor je eigen mening. Hij durft niet uit te komen voor zijn geaardheid.

10 Ingegeven worden door Menselijk handelen wordt vaak ingegeven door eigenbelang. Het besluit van de Eerste Kamer wordt meer ingegeven door angst dan door een duurzame visie op veilige zorg.

11 video

12 Vocabulaire speech De deurwaarder bleek een mens van vlees en bloed te zijn. Hij is een liberaal in hart en nieren. Hij heeft zijn vrienden verraden en zijn idealen verloochend. (verloochenen)

13 Vocabulaire discussie
Een slijmbal – een kontlikker Hij heeft een grote uitstraling Reken maar! Niet om aan te zien! Het is onverdraaglijk!

14

15 prosodie


Download ppt "2.1."

Verwante presentaties


Ads door Google