De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Spelling d/t Taart brand Bord kast Vertel aan je maatje om welke regel het in deze woorden gaat en bedenk samen nog 2 woorden met deze regel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Spelling d/t Taart brand Bord kast Vertel aan je maatje om welke regel het in deze woorden gaat en bedenk samen nog 2 woorden met deze regel."— Transcript van de presentatie:

1

2 Spelling d/t

3 Taart brand Bord kast Vertel aan je maatje om welke regel het in deze woorden gaat en bedenk samen nog 2 woorden met deze regel.

4 Als je aan het einde van een woord een /t/ hoort, moet je het woord langer maken. Dan hoor je of je een –d of een -t moet schrijven.

5 Onderwerp en doel van deze les: Samengestelde woorden, waarvan één woord eindigt op een /t/klank. Het lesdoel is dat jullie leren deze regel toe te passen bij samengestelde woorden.’

6 Bijvoorbeeld: braadpan “braad” en “pan” Aan het eind van braad hoor ik een /t/ Ik maak het woord langer, net als in hond. Braad – braden. Ik hoor nu een /d/ in braden, dus schrijf ik braad met een –d. braadpan

7 Nog een voorbeeld: Puntmuts Punt en muts aan het eind van punt hoor ik een /t/. Ik maak het woord langer, net als in hond. Punt - punten. Ik hoor nu een /t/ in punten, dus schrijf ik punt met een –t. puntmuts

8 Opdracht voor Dagmar, Anna, Deborah, Romeo, Kirsten, Hassan en Josca: Schrijf een kort verhaaltje of gedichtje waarin minimaal 4 samengestelde woorden voorkomen met een /t/ klank. Je mag samenwerken.

9 Opdracht voor Eric, Jesse en Laurens Bedenk minimaal 6 samengestelde woorden met een /t/ klank. Je mag samenwerken.

10 Denken - delen - uitwisselen Vloerklee.. Han..doek Vierkan.. Straa..fees.. Schrijf allemaal de woorden in je schrift en vul de ontbrekende –d of - t in. Bespreek met je maatje welke letters je hebt ingevuld en waarom. uitwisselen met de hele groep.

11 Vloerkleed Handdoek Vierkant Straatfeest


Download ppt "Spelling d/t Taart brand Bord kast Vertel aan je maatje om welke regel het in deze woorden gaat en bedenk samen nog 2 woorden met deze regel."

Verwante presentaties


Ads door Google