De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VEILIG INTERNETTEN.

Verwante presentaties


Presentatie over: "VEILIG INTERNETTEN."— Transcript van de presentatie:

1 VEILIG INTERNETTEN

2

3

4

5 Hoe ga je veilig om met chatten?
- Gebruik nooit je echte naam, maar een NICKNAME. Geef nooit je adres Geef nooit je telefoonnummer (ook geen mobiel) wil je iemand echt ontmoeten, spreek dan af hoe en waar en NEEM EEN BEKENDE mee.

6 Wat te doen met vervelende chats?
reageer niet blokkeer die chatter schakel de moderator/beheerder van de chat in zeg het tegen je leuke chatmaatjes log uit en log weer in gebruik een andere nickname of log uit en probeer het een andere keer maar weer

7 Yvette van 16 jaar vertelt over MSN.

8 Wat zijn de gevaren van MSN?
Iemand kan zich voordoen als vriend(in) van jou Iemand kan vervelend tegen je gaan doen Iemand kan je rare foto’s of filmpjes toesturen Iemand kan een andere leeftijd opgeven Iemand kan een onjuiste foto van zichzelf opsturen

9 Wat zijn de voordelen van MSN?
Als de ander online is, krijg je direct bericht terug. Op mail moet je altijd wachten. Je ontmoet mensen, die je anders nooit zult ontmoeten. Je kunt waar ook ter wereld chatten Je kunt met bekenden een vaste tijd afspreken om te chatten Ouders, opa’s en oma’s kunnen via de chat contact maken met hun (klein)kinderen, waar ze ook maar wonen. Ze kunnen elkaar zien via de webcam en zelfs via de chat met elkaar spreken.

10 PESTEN VIA DE CHAT OF MAIL.
Pesten komt al van oudsher voor Voor de ouders is het moeilijk te herkennen, als hun kind(eren) gepest wordt via de chat of mail. Mocht uw kind dit wel melden, NEEM HET KIND SERIEUS! Laat het kind een print maken van de pestmails of chat. Sla deze mailingen in een aparte map op! PESTEN IS ERGER DAN PORNO!

11 Joy van 13 jaar vertelt over het pesten.

12 Enkele algemene tips over veilig internetten:
Laat de kinderen zeer voorzichtig omgaan met de sites, waar iets te koop aangeboden wordt! Spreek af, dat ze U waarschuwen, als er “rare” dingen gebeuren. Controleer of u de telefoonaansluiting verwijderd heeft, als u bent overgegaan naar ADSL. Bespreek de netiquette: - geen vulgaire taal - geen virussen meesturen, enz.

13 Belangrijke websites over veilig internetten.
Pesten.start.nu www,msn.nl/veiligonline/kinderen

14 EEN KIND MAG ONBEPERKT MSN’N
STELLINGEN EEN KIND MAG ONBEPERKT MSN’N GA JE HET INTERNET FILTEREN OF LEREN WE ONZE KINDEREN OP DE JUISTE WIJZE MET INTERNET OM TE GAAN OF DOEN WE BEIDE? HOE ZOUDEN SCHOOL EN HUIS ELKAAR KUNNEN AANVULLEN OP HET GEBIED VAN VEILIG INTERNETTEN?


Download ppt "VEILIG INTERNETTEN."

Verwante presentaties


Ads door Google