De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

The Jacks Recensies Voor het branchevak Music heb ik ervoor gekozen om te reageren op recensies van the Jacks. Dit doe ik als onderdeel van mijn EMEG-lijst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "The Jacks Recensies Voor het branchevak Music heb ik ervoor gekozen om te reageren op recensies van the Jacks. Dit doe ik als onderdeel van mijn EMEG-lijst."— Transcript van de presentatie:

1

2 The Jacks Recensies Voor het branchevak Music heb ik ervoor gekozen om te reageren op recensies van the Jacks. Dit doe ik als onderdeel van mijn EMEG-lijst. The Jacks is een beginnende Tilburgse band bestaande uit Marcia Savelkoul (vocal), Estelle Stijkel (guitar), Dani van Gaalen (drums) en Joost van Haaren (bass). Ik heb ervoor gekozen om commentaar te geven op een live recensie, een EP recensie en mijn eigen mening te geven over the Jacks.

3 Live Recensie Recensie voorprogramma Slash ft. Miles Kennedy & the Conspirators De plaatselijke heldinnen (plus enkele held) van The Jacks hebben echter eerst de eer om het talrijke publiek op te warmen voor de man met de Gibson en zijn muzikale samenzweerders. En hoe kun je dat beter doen dan met een stevige pot dampende rock-‘n’-roll? Onder bezielde leiding van zangeres Marcia Savelkoul, die een rauwe stem opzet als ware ze aangegrepen door dezelfde keelaandoening waaronder half Nederland momenteel te lijden heeft, slaan de dames en heer zich kundig en enthousiast door hun gecomprimeerde set. Misschien dat de keuze voor een cover van Led Zeppelins Whole Lotta Love wat veel hooi op de vork genomen is, maar het zorgt vanzelfsprekend wel voor herkenning bij de bezoekers, die uiteindelijk vrij vrolijk afscheid nemen van deze gepassioneerde bende. Een fijn begin van de avond. Bron: http://www.nu.nl/muziek/3353325/slashtrakteert- uitverkocht-013-gitaarfeest.html http://www.nu.nl/muziek/3353325/slashtrakteert- uitverkocht-013-gitaarfeest.html

4 Mijn reactie Ik vind dit in zijn algemeen absoluut geen slechte recensie. Ik was toevallig zelf ook bij dat concert en vond dat ze een erg goede set speelden. Ik vind het jammer dat de recensist de cover van ‘Whole Lotta Love’ te hoog gegrepen vindt voor het viertal, omdat ik dit zelf als hardcore Led Zeppelin fan één van de beste covers van dit nummer ooit vind. Ondanks dat ik mezelf wel een fan van the Jacks mag noemen en blij was met hun optreden, vond ik het ergens jammer dat zij in het voorprogramma van de legendarische Slash stonden. Ik had daar persoonlijk iets groters verwacht.

5 EP Recensie The Jacks - Epic Trois Het vuige rockgeluid uit de jaren zeventig werd jaren geleden weer hip dankzij diverse Britse, Amerikaanse en Australische bands, maar Nederlandse acts als DeWolff, The Dudettes, Orgel Vreten en The Jacks weten er ook wel raad mee. The Jacks is zo’n rockband, met Tilburg als uitvalsbasis. Zangeres Marcia Savelkoul en gitariste Estelle Stijkel leerden elkaar op twaalfjarige leeftijd kennen en formeerden daarna The Jacks. Bassist Joost van Haaren (ex-Krezip) voegde zich vervolgens bij de band en drumster Dani van Gaalen is de meest recente aanwinst. Epic Trois fungeert min of meer als debuutalbum van het rockkwartet, maar is in feite een verzameling van de eerste drie EP’s van de band, gehuld in een bijzonder fraaie verpakking. Omdat de EP’s (The Jacks EP, Raw & Gorgeous, Epic Trois) op andere momenten met andere producers zijn opgenomen, zijn er wel wezenlijke verschillen. Zo klinken de nummers van de eerste EP (geproduceerd door The Jacks met Tom Sikkers) aanzienlijk braver en meer opgepoetst dan het volledig door de band in elkaar gedraaide Raw & Gorgeous, dat met zijn rauwere, meer punkachtige productie veel beter bij de band past. Ballad Stars Are Forever is een onverwacht hoogtepunt. Bron: http://www.nu.nl/cd-recensies/2998506/the-jacks---epic-trois.htmlhttp://www.nu.nl/cd-recensies/2998506/the-jacks---epic-trois.html

6 Mijn reactie Ik vind dit een goede recensie. Ik heb het album zelf in huis en heb het regelmatig aan staan. Ik ben blij dat het in deze recensie, zoals in veel recensies over the Jacks, bassist Joost van Haaren (ex-Krezip) niet centraal staat, maar de band in zijn geheel. Ik ben het eens met de stelling dat de eerste EP een stuk braver klinkt, omdat ik zelf vond dat de band pas los kwam en het onderste uit de kan haalde op de twee volgende EP’s. Ik vind het jammer dat niet uitgelicht wordt dat the Jacks vrij uniek zijn in hun soort, gezien er drie dames in de band zitten. De enige bekende bands op dit moment met zo’n setting zijn the Dudettes en Warpaint.

7 Mijn mening Zo’n twee jaar geleden ontdekte ik the Jacks per ongeluk als afsluiter van de laatste jamsessie in de Groene Engel in Oss. Vanaf die tijd heb ik ze een beetje gevolgd, en heb ik ze steeds vaker live gezien. Ik ben erg blij met the Jacks. Naar mijn mening maken ze fijne, rauwe punkie rock met een rockchick randje door zangeres Marcia Savelkoul. Ik ben blij dat er weer een ‘chickband’ opgestaan is (Joost heeft op het podium soms ook wat vrouwelijke trekjes), omdat die er geen goede meer is geweest sinds The Runaways, en misschien speelt daar ook stiekem een stukje van mijn persoonlijke voorkeur in mee. Ik vind the Jacks een aanwinst voor muzikaal Nederland en zie ze graag live!

8 Carly Manders CO1J 2196321


Download ppt "The Jacks Recensies Voor het branchevak Music heb ik ervoor gekozen om te reageren op recensies van the Jacks. Dit doe ik als onderdeel van mijn EMEG-lijst."

Verwante presentaties


Ads door Google