De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zwaartekracht ( F z ) Zwaartekracht is de kracht waarmee een voorwerp naar het middelpunt van de aarde wordt getrokken FzFz.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zwaartekracht ( F z ) Zwaartekracht is de kracht waarmee een voorwerp naar het middelpunt van de aarde wordt getrokken FzFz."— Transcript van de presentatie:

1 Zwaartekracht ( F z ) Zwaartekracht is de kracht waarmee een voorwerp naar het middelpunt van de aarde wordt getrokken FzFz

2 Normaalkracht( F N ) De normaalkracht is de kracht die de ondergrond uitoefent op een voorwerp FzFz FNFN De krachten heffen elkaar op, het voorwerp is in rust. (Eerste wet van Newton)

3 Gewicht ( G ) Gewicht is de kracht die een voorwerp uitoefent op de grond waar het op staat. G

4 gewichtsloos FzFz

5 Zwaartekrachtversnelling ( g ) De versnelling van een vrij vallend voorwerp. g = 9,81 m.s -2 Geldt in de buurt van de aarde. Binas tabel 7

6 formules F z = m.g Geldt altijd G = m.g Geldt alleen als een voorwerp niet verticaal wordt versneld. F N = G Geldt altijd ( derde wet van Newton)

7 FNFN G Derde wet van Newton

8 aarde FzFz FzFz

9 massa


Download ppt "Zwaartekracht ( F z ) Zwaartekracht is de kracht waarmee een voorwerp naar het middelpunt van de aarde wordt getrokken FzFz."

Verwante presentaties


Ads door Google