De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

gemaakt door Ruben en Wout

Verwante presentaties


Presentatie over: "gemaakt door Ruben en Wout"— Transcript van de presentatie:

1 gemaakt door Ruben en Wout
pablo picasso gemaakt door Ruben en Wout

2 Inhoud Wie? Wanneer leefde hij? Wat heeft hij gemaakt?
Het leven van picasso. En dit is wat is wat we vandaag gaan zeggen

3 Wie? Pablo Ruizy Picaso Pablo Ruizy Picasso, was een Spaanse kunstschilder. was één van de bekendste Spaanse kunstschilders Pablo Ruiz y Picasso, was een Spaans kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer, grafisch kunstenaar en keramist van de Moderne kunst. Hij was één van de bekendste Spaanse kunstschilders.

4 Wanneer leefde hij? Hij leefde van 1881 tot 1973.
Overleed in 1973 op 92-jarige leeftijd aan een longontsteking. Hij leefde in 25 oktober 1881in Malaga tot 8 april 1973. Paulo Picasso 4 februari juni 1975 was het eerste kind van Picasso en Olga Chochlowa. Paulo was als kind onder andere model voor het schilderij Paulo als Harlekijn en Paulo op een ezel. Maya Widmaier-Picasso 5 september 1935 komt uit een relatie met Marie-Thérèse Walter. Picasso maakten enkele beeldhouwwerken die Maya als thema hadden zoals Maya met een pop, die in februari 2007 uit het huis van Picasso's kleindochter gestolen werden.

5 Wat heeft hij gemaakt? Hij heeft veel schilderijen en beeldhouwwerken gemaakt. Zijn bekenste werk is de guernica. Picasso heeft zelf een musea naar zijn naam. Wat heeft die gemaakt Hij heeft veel schilderijen, beeldhouwwerken, kunstenaar. Die hij voor veel geld heeft verkocht. Zijn bekendste werk is de Guernica, een weergave van een Duits bombardement op deze stad in 1937 Tijdens de burgeroorlog. Picasso heeft zelf een musea naar zijn naam

6 Het leven van picasso Picasso had heel wat periodes.
Pablo had maar liefst 6 vrouwen Picasso’s vader was ook een bekende kunstenaar. Picasso had heel wat verschillende periodes Zoals de blauwe, de roze, de klassieke, de abstracte periode en nog Veel meer. Nog een bekent schilderij dat hij heeft gemaakt the weeping women uit 1937. Picasso overleed in op 8 april 92-jarige leeftijd aan de Gevolgen van een longontstekking.

7 Dit was onze powerpoint:
Einde


Download ppt "gemaakt door Ruben en Wout"

Verwante presentaties


Ads door Google