De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verbranding Verbranding is een proces waarbij energie vrijkomt. Om aan verbranding te kunnen doen is een brandstof nodig. Voorbeeld brandstof: Auto → benzine.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verbranding Verbranding is een proces waarbij energie vrijkomt. Om aan verbranding te kunnen doen is een brandstof nodig. Voorbeeld brandstof: Auto → benzine."— Transcript van de presentatie:

1 Verbranding Verbranding is een proces waarbij energie vrijkomt. Om aan verbranding te kunnen doen is een brandstof nodig. Voorbeeld brandstof: Auto → benzine

2 Verbrandingsproducten Tijdens de verbranding ontstaan, naast energie, verbrandingsproducten Voorbeeld: Auto → uitlaatgassen + energie

3 Verbranding in je lichaam In iedere cel van je lichaam vindt ook voortdurend verbranding plaats. Voor de verbranding in je lichaam is glucose en zuurstof nodig.

4 Verbranding in je lichaam Tijdens de verbranding in cellen ontstaan ook verbrandingsproducten. Zo ontstaat er energie (warmte – beweging), water en koolstofdioxide.

5 Welke stof functioneert als brandstof? Hoe voelt het jampotje aan voorafgaand aan de proef? Wat zal er gebeuren met het vlammetje na het plaatsen van het jampotje? Waarom? Welke verbrandingsproducten ontstaan? Welke vormen van energie ontstaan? Practicum: Verbranding van een kaars (blz. 5)

6 Practica (blz. 7 t/m 9) Aantonen van CO 2 Tijdens dit practicum ga je onderzoeken wat de indicator is van CO 2 Van welke stof is CO 2 de scheikundige afkorting? Wat is een indicator? CO 2 in in- en uitgeademde lucht Tijdens dit practicum onderzoek je de hoeveelheid CO 2 in in- en uitgeademde lucht. In welke lucht zit meer CO 2 denk je? Klaar? Maak opdracht 3 en 4


Download ppt "Verbranding Verbranding is een proces waarbij energie vrijkomt. Om aan verbranding te kunnen doen is een brandstof nodig. Voorbeeld brandstof: Auto → benzine."

Verwante presentaties


Ads door Google