De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zintuigen bij dieren Deelopdracht 3.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zintuigen bij dieren Deelopdracht 3."— Transcript van de presentatie:

1 Zintuigen bij dieren Deelopdracht 3

2 Elektroreceptie Elektroreceptie is ontdekt bij vissen. Daarmee kan het dier elektrische velden waarnemen. Het wordt gebruikt bij vissen en andere waterdieren. Het wordt gebruikt om objecten waar te nemen en voor communicatie.

3 zicht Sommige dieren en insecten kunnen infrarood of ultraviolet licht waarnemen met hun ogen. Dit is een ander soort van zien. Sommige inktvissen en insecten kunnen ook gepolariseerd licht waarnemen.

4 balans Sommige kwallen hebben een ander soort evenwichtsorgaan (evenwichtsreceptor) dan normale evenwichtsorgaan zoals bij mensen.

5 Magnetoceptie Met magnetoceptie kan een dier magnetische velden waarnemen. Het komt vooral bij kleinere dieren voor zoals: duiven, bijen, salamanders en zeeschildpadden. Er is een onderzoek naar . Geweest er kwam uit dat koeien het ook hadden alleen dat is nog niet helemaal bewezen.

6 Orgaan van Jacobson Orgaan van Jacobson: Bij reptielen wordt dit gebruikt om met de dubbele tong geursporen te volgen. De uiteinden van de tong worden vlak boven de grond gehouden en daarna geanalyseerd (onderzocht/verwerkt) in het orgaan van Jacobson. Dit is de functie van het orgaan van Jacobson.

7 Echolocatie Het betekent dat een dier geluid uitzend en weer ontvangt. Dan kan het dier ‘zien’ waar bepaalde voorwerpen zich bevinden. Echolocatie wordt gebruikt om de plaats van obstakels te kunnen bepalen, of om prooi of andere roofdieren te kunnen ‘zien’. Dieren die echolocatie gebruiken zijn vleermuizen, dolfijnen en sommige soorten walvissen.

8 Einde Je kunt het niet bij mensen toepassen want je kan geen dierenzintuigen toevoegen. Sommige dingen zouden wel handig zijn. Door Ton Jan Driesse en William Nijsse


Download ppt "Zintuigen bij dieren Deelopdracht 3."

Verwante presentaties


Ads door Google