De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 KENMERKEN ZWARTE PIET Hij heeft een zwart of bruinen huidskleur. Draagt een plofbroek en een hoed met een veer. Hij heeft zwarte krullen en rode lippen.

Verwante presentaties


Presentatie over: " KENMERKEN ZWARTE PIET Hij heeft een zwart of bruinen huidskleur. Draagt een plofbroek en een hoed met een veer. Hij heeft zwarte krullen en rode lippen."— Transcript van de presentatie:

1

2  KENMERKEN ZWARTE PIET Hij heeft een zwart of bruinen huidskleur. Draagt een plofbroek en een hoed met een veer. Hij heeft zwarte krullen en rode lippen  BETEKENIS ZWARTE PIET Zwarte piet komt in december cadeautjes brengen Dat doet hij door de schoorsteen wanneer de mensen slapen.

3  Geïntroduceerd als knecht 1850.  Boekje van Jan Schenkman “Sint Nicolaas en zijn knecht”  Eerste druk van het prentenboekje werd hij afgebeeld als gekleurde man.  Discussie 20 e eeuw.  Racistische bijklank

4  Leeftijdscategorie  Blanke of donkere huidskleur  Bekendheid van de zwarte pieten wet  Bent u het ermee eens of oneens  Kinderen en de zwarte pieten wet  Racistisch?  Zwarte Piet moet blijven!?

5

6 Blank Gekleurd 13,6%Eens38,8% 86,4%Oneens61,2% Blank Gekleurd 41,2%Eens30,8% 58,8%Oneens69,2% Eens of oneens met de Z.P.W?Heeft u kinderen die nog geloven? Naam van Zwarte Piet racistisch? Blank Gekleurd 4,8%Eens16,7% 95,2%Oneens83,3% Blank Gekleurd 91,3%Eens82,3% 8,7%Oneens17,7% Moet Zwarte Piet blijven?

7


Download ppt " KENMERKEN ZWARTE PIET Hij heeft een zwart of bruinen huidskleur. Draagt een plofbroek en een hoed met een veer. Hij heeft zwarte krullen en rode lippen."

Verwante presentaties


Ads door Google