De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Je kunt je aderen en slagaderen zien als een netwerk van wegen. Hier stroomt bloed doorheen,net als vrachtwagens op de weg alles vervoerend wat je cellen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Je kunt je aderen en slagaderen zien als een netwerk van wegen. Hier stroomt bloed doorheen,net als vrachtwagens op de weg alles vervoerend wat je cellen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Je kunt je aderen en slagaderen zien als een netwerk van wegen. Hier stroomt bloed doorheen,net als vrachtwagens op de weg alles vervoerend wat je cellen nodig hebben en afvalproducten afvoer. Je aderen en slagaderen, de bloedsomloop,zijn het transportsysteem van je lichaam.

3 Bloed levert zuurstof, water en voedingsstoffen aan de organen en voert afvalstoffen als kooldioxide afzetten. Het brengt witte bloedlichaampjes naar waar ze nodig zijn om infecties te bestrijden en bloed te doen stollen om de schade te herstellen en om de schade te als je jezelf snijdt. Nog meer? Ja! Het houdt lichaams - temperatuur in stand

4 Bloed wordt door het lichaam gepompt door het hart,de hardst werkende spier van je lichaam. Het bloed volgt een achtvormige route. De korte lus vervoert bloed van en naar de longen. De lange lus vervoert bloed van en naar andere delen van je lichaam. Slagen per dag: 10000 Gewicht: 250 g Lengte: 12 cm Breedte: 9 cm

5 Bloed bestaat uit rode bloedlichaampjes, witte bloed lichaampjes bloed plaatjes en plasma. Plasma is grotendeels water, maar bevat ook opgeloste eiwitten, glucose, mineralen, hormonen en kooldioxide.


Download ppt "Je kunt je aderen en slagaderen zien als een netwerk van wegen. Hier stroomt bloed doorheen,net als vrachtwagens op de weg alles vervoerend wat je cellen."

Verwante presentaties


Ads door Google