De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

NATIONALE BIJBELZONDAG 2014 Kerkcollecte. Terugblik vorig jaar – vertalingen West-Afrika De vertalingen in het Móorè (Burkina Faso) en in het Mina (Togo)

Verwante presentaties


Presentatie over: "NATIONALE BIJBELZONDAG 2014 Kerkcollecte. Terugblik vorig jaar – vertalingen West-Afrika De vertalingen in het Móorè (Burkina Faso) en in het Mina (Togo)"— Transcript van de presentatie:

1 NATIONALE BIJBELZONDAG 2014 Kerkcollecte

2 Terugblik vorig jaar – vertalingen West-Afrika De vertalingen in het Móorè (Burkina Faso) en in het Mina (Togo) komen in oktober/november van dit jaar uit. Aan de vertaling in het Gun (Benin) wordt nog hard gewerkt. Dank voor uw bijdrage aan deze projecten!

3 Collectedoel 2014: NBG werk in Nederland Waarom is het bijbelwerk in Nederland belangrijk? 46% van de Nederlandse huishoudens heeft geen bijbel in huis 82% van de Nederlanders vindt de Bijbel geen actueel boek 72% van de Nederlanders heeft afgelopen jaar niet in de Bijbel gelezen Kortom: het bijbelbezit daalt, de bijbelkennis wordt steeds minder en er is weinig belangstelling voor de Bijbel.

4 Collectedoel 2014: NBG-werk in Nederland De Bijbel is een belangrijk boek, maar ook een moeilijk boek. Het NBG wil het begrip van de Bijbel bevorderen en de relevantie van de Bijbel laten ervaren. Wat doet het NBG in Nederland aan bijbelwerk? Het maken van betrouwbare en begrijpelijke vertalingen, zoals de Bijbel in Gewone Taal; het geven van lezingen en workshops; het maken van de nieuwe website www.debijbel.nl, boordevol informatie en bijbelvertalingen; het verzorgen van publicaties en blogs.

5 Hartelijk dank voor uw steun Wilt u ook dat er goede vertalingen van de Bijbel beschikbaar blijven en dat de Bijbel wordt doorgegeven aan de volgende generatie? Steun het NBG en geef voor de collecte.


Download ppt "NATIONALE BIJBELZONDAG 2014 Kerkcollecte. Terugblik vorig jaar – vertalingen West-Afrika De vertalingen in het Móorè (Burkina Faso) en in het Mina (Togo)"

Verwante presentaties


Ads door Google