De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stoomcursus Muiswerk Compleet

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stoomcursus Muiswerk Compleet"— Transcript van de presentatie:

1 Stoomcursus Muiswerk Compleet
Startpagina, link op de naam naar stoom-omgeving

2 Link gemaakt op de foto naar http://about.me/linda.humme

3 Wat is Muiswerk compleet…… klinkt aantrekkelijk, maar wat zijn de uitgangspunten van het programma? Klik door naar de volgende dia…

4 Uitgangspunten: differentiatie (toets – oefenen – toets of zelf oefeningen klaarzetten voor bepaalde leerlingen), kleine stappen (stof wordt meestal niet in 1x helemaal aangeboden, maar diverse deelgebieden worden aangeboden zodat uiteindelijk wel alles wordt aangeboden), actie & variatie ( heel veel verschillende oefeningen en steeds anders), directe feedback ( ook uitleg steeds oproepbaar en in sommige gevallen mag men meerdere keren proberen om het goede antwoord te geven en soms wordt het goede antwoord gegeven), onmiskenbare leerkracht ( docent stelt in en zet eventueel wat klaar), ouderbetrokkenheid (app Muismeter). WAAR VIND IK DEZE INFORMATIE OM NOG EENS RUSTIG DOOR TE LEZEN? Klik door naar de volgende pagina: DE WEBSITE

5 Website opent altijd met actueel plaatje: aandacht aan de website/actueel. Nieuwsgierig om regelmatig een kijkje te nemen op de site. Klik op hokje PO om naar de volgende dia te gaan.

6 Bij support vind je heel veel informatie, die je helpt om het oefenprogramma goed te implementeren in de klas/school: filmpjes, handleidingen, inhoud van de programma’s enz.

7 Klik op “Meer informatie” bij DOWNLOAD.

8 Vooral de handleidingen ( daar vind je ook de inhoud van de modules)

9 Klik op de modules om de handleiding te bekijken
Klik op de modules om de handleiding te bekijken. Als er tijd genoeg is, deelnemers even laten snuffelen wat er allemaal te vinden is bij SUPPORT.

10 Dit was even snel de belangrijkste dingen die er op de website te vinden zijn.

11 start Aan de slag: wil je een goede start maken, loop dan even het volgende stappenplan na.

12 Zorg voor snelkoppelingen Maak op tablets gebruik van de Muiswerk App
Stappenplan: Zorg voor snelkoppelingen ( bureaublad, website, enz.) Maak op tablets gebruik van de Muiswerk App ( zonder inloggen) Zorg voor een lijst met de inlogcodes ( leerlingen noteren hun nummer in hun agenda ) Weet welke modules er zijn ( kies 1 module waar je mee gaat werken ) Verken de leerkrachtenomgeving ( groep/gebruikers = resultaten/voortgang en didactische mode) Stappenplan om na te lopen, voordat je echt gaat starten met Muiswerk.

13 Klik op de ster om terug te gaan naar het stappenplan
Klik op de ster om terug te gaan naar het stappenplan. Je kunt de url niet bij je favorieten zetten, het klikt automatisch door naar de server van Muiswerk. Zodra je de server bij je favorieten zet, kun je de volgende keer niet inloggen en zie je een pinguïn in beeld.

14 Klik op de ster om terug te gaan naar het stappenplan
Klik op de ster om terug te gaan naar het stappenplan. Klik op het plaatje om naar de apps te gaan via de website.

15 Klik op de ster om terug te gaan naar het stappenplan
Klik op de ster om terug te gaan naar het stappenplan. Deze naamkaartjes zijn te printen in het leerkrachtenmenu van de software.

16 Klik op de ster om naar de volgende dia te gaan met de verschillende oefeningen. Link op het overzicht naar de PDF van de website.

17 De modules bevatten heel veel verschillende soorten oefeningen ( wel 20 verschillende), dus heel veel afwisseling.

18 Klik op de ster om terug te gaan naar het stappenplan
Klik op de ster om terug te gaan naar het stappenplan. Klik op de link om naar “mijn school” te gaan.

19 Zorg voor snelkoppelingen Maak op tablets gebruik van de Muiswerk App
Stappenplan: Zorg voor snelkoppelingen ( bureaublad, website, enz.) Maak op tablets gebruik van de Muiswerk App ( zonder inloggen) Zorg voor een lijst met de inlogcodes ( leerlingen noteren hun nummer in hun agenda ) Weet welke modules er zijn ( kies 1 module waar je mee gaat werken ) Verken de leerkrachtenomgeving ( groep/gebruikers = resultaten/voortgang en didactische mode) Stappenplan om na te lopen, voordat je echt gaat starten met Muiswerk.

20 Vertel Muiswerk bestaat uit 3 lagen: Leerling, Docent en Beheer
Vertel Muiswerk bestaat uit 3 lagen: Leerling, Docent en Beheer. Het inlogscherm is hetzelfde….

21 Zodra je bent ingelogd, klik je op “GA VERDER”
Zodra je bent ingelogd, klik je op “GA VERDER”. De ”LERARENKAMER” verschijnt.

22 Alle modules bekijken en “spelen”
* instellingen per leerling * resultaten per leerling * instellingen per groep * resultaten per groep De ster geeft aan waar de dia over gaat. Loop alles na en ga daarna verder met de ster: je kunt hier zelf de modules spelen, bekijken, uitproberen. De resultaten worden niet bewaard.

23 Scrol naar beneden om alle modules te zien
Scrol naar beneden om alle modules te zien. Als leerkracht zie je alle modules, bij de leerlingen kunnen alleen de modules zichtbaar zijn die geschikt zijn voor hun niveau. Dit kun je uiteraard zelf veranderen, aanpassen. Eventueel laten inloggen en de modules even verkennen. NIET OP DE PIJL TERUG KLIKKEN IN DE WEBSITEBALK, gebruik de knoppen van het programma.

24 Alle modules bekijken en “spelen”
* instellingen per leerling * resultaten per leerling * instellingen per groep * resultaten per groep Nu alles even nalopen, daarna inloggen en samen doen met de deelnemers.| De ster geeft aan waar de dia over gaat. Je kunt hier alles voor de groep instellen en bekijken.

25 Klik op een groep… daarna worden de knoppen onderaan actief, zie volgende dia…

26 inlogcodes instellingen resultaten per groep
Klik op een groep… daarna worden de knoppen onderaan actief, zie volgende dia… instellingen resultaten per groep

27 Alle modules bekijken en “spelen”
* instellingen per leerling * resultaten per leerling * instellingen per groep * resultaten per groep Nu alles even nalopen, daarna inloggen en samen doen met de deelnemers.| De ster geeft aan waar de dia over gaat. Je kunt hier alles voor de groep instellen en bekijken.

28 Klik op een groep links en daarna op een leerling
Klik op een groep links en daarna op een leerling. Vervolgens worden en knoppen actief, zie volgende dia…

29 resultaten per leerling
Nu kun je alles per leerling instellen en wijzigen. instellingen resultaten per leerling

30 Alle modules bekijken en “spelen”
* instellingen per leerling * resultaten per leerling * instellingen per groep * resultaten per groep Vergeet niet uit te loggen, als je dat niet doet, kun je een bepaalde tijd niet inloggen, omdat het programma aangeeft dat er al iemand is ingelogd. Zo kunnen er nooit 2 dezelfde mensen onder 1 account inloggen uitloggen

31 Je krijgt netjes een “tot ziens”, nu weet je dat je bent uitgelogd
Je krijgt netjes een “tot ziens”, nu weet je dat je bent uitgelogd. Klik op “opnieuw inloggen” om het beginscherm te krijgen.

32 Lerarenkamer hebben we snel doorlopen
Lerarenkamer hebben we snel doorlopen. Log eens in, kijk eens of je je eigen groep kunt vinden, kijk eens of je de kaartjes met inlogcodes kunt oproepen. Voor de gevorderden: maak jezelf als leerling aan in je eigen groep. Het ziet er mooi uit, lerarenkamer snel doorlopen, maar men is vast nieuwsgierig wat de leerlingen gaan doen. Daar gaat het immers om. Wat doen de leerlingen om hun doelen te halen?

33 Als een leerling inlogt kan het programma op verschillende manieren opstarten. Leg het verschil uit. De symbolen naast de oefening geven aan hoe het programma is ingesteld. Klik door naar de volgende pagina…

34 didactische mode is geactiveerd
op afstand werken = huis geen geluid = geen speaker of koptelefoon automatisch doelniveaus instellen door Muiswerk ( groep) de lesmodules gekoppeld aan de groep Hoe ziet de oefening eruit op het openingsscherm? Klik naar volgende dia om terug te keren naar de oefening.

35 toets maken oefening doen eigen oefeningen na een toets
Verschillende knoppen zijn actief. Thuis kan men geen toets maken. Oefening kan 8 dagen worden bewaard ( bevriezen) een toets maar een paar uur ( volgende dag moet de toets weer helemaal vanaf het begin gemaakt worden). Dat sommige knoppen niet actief zijn, heeft te maken hoe de leerkracht de module heeft ingesteld. Zie volgende dia.

36 Ik ga als leerkracht erin en laat zien dat ik ook taken kan vastleggen ( per leerling) en de toets kan aanzetten ( per groep / per module / per leerling) via de didactische mode. Daarna gaan ze weer aan de slag en merken de deelnemers nu verschil. Log eens in als leerkracht en zet een taak klaar voor 1 leerling/ of log eens in als leerling en maak een oefening.

37 Resultaten inkijken per groep of gebruiker.

38

39

40


Download ppt "Stoomcursus Muiswerk Compleet"

Verwante presentaties


Ads door Google