De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wikiwijs.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wikiwijs."— Transcript van de presentatie:

1 Wikiwijs

2 Opdracht 1 Arrangement aanmaken
Maak een arrangement aan met als titel ‘Train de trainer’

3 Opdracht 2 Kop aanmaken Maak in het arrangement twee koppen aan. Noem de één ‘Inleiding’ en de ander ‘Nu zelf aan de slag’. Zorg ervoor dat je arrangement er zo uit ziet: (klik op preview om het te bekijken)

4 Opdracht 3 Subkop aanmaken
Maak de volgende vier subkoppen aan: ‘Lees tekst’, ‘Bekijk afbeelding’, ‘Luister goed’ en ‘Bekijk video’, ‘Bekijk link’ en ‘Open bestand’.

5 Opdracht 4 Tekst toevoegen
Voeg aan de inleiding een stuk tekst toe. Je kunt zelf een tekst typen of een tekst uit een bestand/van internet kopiëren. Voeg ook tekst toe onder het kopje ‘Lees tekst’.

6 Opdracht 5 Afbeelding toevoegen
Kopieer de tekst en zet deze ook bij ‘Bekijk afbeelding’. Voeg nu een afbeelding aan de tekst toe. Dit kan op verschillende manieren: via een link van een afbeelding op internet of vanaf je computer uploaden. Speel met de plaats van de afbeelding.

7 Opdracht 6 Geluid toevoegen
Voeg onder het kopje ‘Luister goed’ een geluidsfragment toe. Je kunt een geluidsfragment van internet halen, maar natuurlijk ook zelf iets inspreken. (alleen mp3, ogg, wma of asf bestanden zijn toegestaan)

8 Opdracht 7 Video toevoegen
Voeg onder het kopje ‘Bekijk video’ een video toe. Je kunt een link maken naar een video online, maar het is nog leuker om een filmpje te embedden. (Tip: Gebruik hiervoor een ‘oude insluitcode’ als deze keuze er is). Als het goed is ziet het er ongeveer zo uit:

9 Opdracht 8 Externe link toevoegen
Binnen Wikiwijs is het mogelijk om linkjes aan te maken. Dit kan op verschillende manier. Je kunt zowel in een tekst een hyperlink maken als een losse link toevoegen. Een losse link moet je wel eerst bij ‘Bestanden & Links’ uploaden. Maak op deze twee manieren een link aan. (Tip: probeer een link altijd in een nieuw venster te laten openen)

10 Opdracht 8 Interne link toevoegen
Ook is het mogelijk om binnen een arrangement linkjes aan te maken. Zo kun je een student terugverwijzen naar een eerder onderdeel in het arrangement. Maak een interne link aan. (Tip: Hiervoor heb de url van de pagina nodig waarnaar je moet linken. Deze krijg je via preview)

11 Opdracht 9 Bestand toevoegen
Voeg onder ‘Open bestand’ een bestand toe. Dit kun je op twee manieren doen: via ‘Bestanden’ of via ‘Bestanden & Links. Probeer beide manieren uit.


Download ppt "Wikiwijs."

Verwante presentaties


Ads door Google