De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Saturday, 21 March 2015 zaterdag 21 maart 2015 STOPSTOP Hindoepelgrims klimmen over ijsvlakten en bergen om het schrijn in de Himalaya te bezoeken. Ieder.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Saturday, 21 March 2015 zaterdag 21 maart 2015 STOPSTOP Hindoepelgrims klimmen over ijsvlakten en bergen om het schrijn in de Himalaya te bezoeken. Ieder."— Transcript van de presentatie:

1

2 Saturday, 21 March 2015 zaterdag 21 maart 2015

3 STOPSTOP Hindoepelgrims klimmen over ijsvlakten en bergen om het schrijn in de Himalaya te bezoeken. Ieder jaar trekken honderdduizenden pelgrims door de verraderlijke bergen in Kashmir, langs ijzige stromen, Ijzige meren en bevroren passen, langs passen om de heilige Amarnathgrot te bereiken en deze grot herbergt een ijsstalagmiet; een gestileerde falus, door Hindoes aan- beden als een symbool van de god Shiva. Gelegen in de Indische staat Jammu en Kashmir, op een hoogte van 3.888 meter boven de zeespiegel, de grot van Amarnath wordt aangezien als één van de heiligste schrijnen in het Hindoeïsme. De grot is omringd door sneeuwbergen en het grootste deel van het jaar bedekt met sneeuw behalve gedurende een korte periode in de zomer als ze open is voor pelgrims. Meer dan 700.000 Hindoepelgrims nemen elk jaar deel aan deze twee maand durende pelgrimstocht en dit volgens de lokale overheden. De tocht veroorzaakt druk op de omgeving en op de politieke stabiliteit van de regio, die lange tijd vocht voor onafhankelijkheid van India.

4 STOP


Download ppt "Saturday, 21 March 2015 zaterdag 21 maart 2015 STOPSTOP Hindoepelgrims klimmen over ijsvlakten en bergen om het schrijn in de Himalaya te bezoeken. Ieder."

Verwante presentaties


Ads door Google