De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een persoon met een lichamelijke of motorische handicap is iemand die door een probleem aan zijn lichaamsdelen gehinderd wordt in zijn handelingen en/of.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een persoon met een lichamelijke of motorische handicap is iemand die door een probleem aan zijn lichaamsdelen gehinderd wordt in zijn handelingen en/of."— Transcript van de presentatie:

1

2 Een persoon met een lichamelijke of motorische handicap is iemand die door een probleem aan zijn lichaamsdelen gehinderd wordt in zijn handelingen en/of bewegingen. De handicap kan ontstaan doordat lichaamsdelen niet volgroeid of beschadigd zijn (fysieke afwijkingen) of doordat lichamelijke functies verstoord zijn (functionele afwijkingen).

3  Een motorische handicap is een stoornis aan het bewegingsapparaat. Deze mensen worden belemmerd in hun fysieke doen en laten en kunnen hulp nodig hebben bij hun dagelijke dingen zoals wassen, aankleden en douchen. Let wel op dat een mens met een motorische handicap geestelijk goed gezond is en als een volwaardig persoon behandeld wenst te worden. Kortom doe dus gewoon en niet overdreven vriendelijk en behulpzaam. Als de persoon hulp nodig heeft kan deze dat zelf wel aangeven.

4  Aan de lichaamsdelen -ontbreken van ledematen -afwijking aan ledematen -afzetten of verliezen van ledematen (door bv. een ongeval) (vaak aangeboren)

5  Aantasting van spieren of zenuwen -hersenbeschadiging -herseninfarct -verschillende zenuwletsels t.g.v een ongeval, operatie of aandoening

6  Minder mobiel  Minder sociale contacten  Verlaagde kans op een goeie job  Meer kosten (voor hulpmiddelen,…)  Minder zelfstandig, meer afhankelijk van anderen

7  Revalidatiecentrum  Thuishulp  Hulphond  Rolstoel  …

8  Wereldgezondheidsorganisatie  J.E.Bickenbach, adviseur  “Beperking en handicap mogen niet beschouwd worden als statische karakteristieken die een deel van de bevolking onderscheiden van een ander deel.”

9  http://www.youtube.com/embed/W5mbl dTkruM http://www.youtube.com/embed/W5mbl dTkruM

10  4 december 1982  Australiër van Servische afkomst  Zonder medische verklaring geboren zonder armen en benen  Evangelist en spreker  "de hoop van Jezus Christus brengen naar mensen over de hele wereld”

11  ‘ the body’  Trots op zijn bijnaam

12  Geen armen en benen toch heel gelukkig  huwde met de beeldschone Hawaiaanse Kanae Miyahara.

13

14

15

16

17  Handicap kan je gluk niet beperken  Creeëren van persoonlijkheid


Download ppt "Een persoon met een lichamelijke of motorische handicap is iemand die door een probleem aan zijn lichaamsdelen gehinderd wordt in zijn handelingen en/of."

Verwante presentaties


Ads door Google