De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aan de slag met de Lync Windows Store-app

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aan de slag met de Lync Windows Store-app"— Transcript van de presentatie:

1 Aan de slag met de Lync Windows Store-app

2 Lync Windows Store-app
Wat is het? Lync installeren Lync zoeken Aanmelden Het startscherm gebruiken Schakelen tussen schermen De vastgemaakte weergave gebruiken De instellingen wijzigen Een contact-persoon toevoegen meer

3 Lync Windows Store-app
Een getypt of hand-geschreven chatbericht verzenden Audio of video toevoegen Deelnemen aan een Lync-vergadering Voic controleren Bepaalde functies zijn mogelijk niet beschikbaar voor uw account. Neem voor meer informatie contact op met uw ondersteuningsteam.

4 Wat is de Lync Windows Store-app?
Een versie van Lync ontworpen voor Windows 8- en Windows RT-pc's met een aanraakscherm. Met de aanraakhandelingen (tikken, knijpen, spreiden, schuiven en vegen) kunt u in de app navigeren, chatberichten verzenden, spraak- en videogesprekken voeren en deelnemen aan Lync-vergaderingen.

5 Lync installeren Tablet of desktopcomputer Systeemvereisten Windows 8
Lync-account op Lync Server 2010 CU5 (voor algemene functionaliteit) of Lync Server 2010 CU7 of hoger (voor algemene functionaliteit en deelname aan een vergadering vanuit de Lync Windows Store-app) Installatielocatie Zoek vanuit de Windows 8 Store met de charm Zoeken naar Lync. Ondersteunde functies Ga naar: Functies die worden ondersteund in de Lync Windows Store-app

6 Lync zoeken op uw computer
Wanneer Lync is geïnstalleerd, bevindt het zich in het startscherm van Windows. Gebruik de charm Zoeken om Lync te zoeken: typ Lync in het zoekvak en selecteer Apps als zoekcategorie. Selecteer Lync in de zoekresultaten om de app te openen.

7 Aanmelden Doorgaans wordt u automatisch bij Lync aangemeld als u zich op uw computer aanmeldt met uw domein- of Office 365- referenties. Opmerking Wanneer u zich voor het eerst aanmeldt op een Windows RT-tablet, moet u uw aanmeldadres en -wachtwoord invoeren. Wanneer u zich aanmeldt, kunt u ook uw aanmeldingsstatus selecteren. Als zich problemen voordoen bij het aanmelden, klikt u op Hulp nodig bij het aanmelden?

8 Het startscherm gebruiken
Via het startscherm van Lync kunt u de volgende items openen: De charm Zoeken Lync-vergaderingen Contactpersonen Gespreksgeschiedenis Voic (indien beschikbaar)

9 Schakelen tussen schermen
Als u terug wilt gaan naar het vorige scherm, selecteert u de knop Vorige in het scherm. Om terug te gaan naar het startscherm van Lync, veegt u vanaf de bovenkant naar beneden en selecteert u de knop START.

10 De vastgemaakte weergave gebruiken
Als u uw vergaderingen en gesprekken in de gaten wilt houden terwijl u in andere apps dan Lync werkt, kunt u het Lync-venster aan een zijde van het scherm vastmaken om de rest van het scherm vrij te houden voor andere items. Veeg van boven naar beneden en vervolgens in één beweging naar links of rechts om het Lync-venster kleiner en aan die zijkant weer te geven. Om van naast elkaar weergeven terug te keren naar volledig scherm, tikt u op de verdeler en schuift u deze naar links of rechts.

11 De instellingen wijzigen
In het startscherm van Lync kunt u het volgende doen als u uw afbeelding selecteert: Een notitie toevoegen Uw aanwezigheidsstatus bijwerken Uw instellingen voor het doorschakelen van oproepen wijzigen Uzelf afmelden

12 Een contactpersoon toevoegen
U kunt nieuwe contactpersonen toevoegen en deze indelen in nieuwe of bestaande groepen. Uw wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd met de Lync-contactpersonen op al uw apparaten. Selecteer de knop Zoeken in het Lync-startscherm of het scherm Contactpersonen. Typ de naam of het telefoonnummer van de contactpersoon in het tekstvak. Selecteer de afbeelding van de contactpersoon in de zoekresultaten en selecteer de knop met de drie puntjes. Selecteer Toevoegen aan Favorieten of Toevoegen aan groep en selecteer de gewenste groep. Als u een nieuwe groep wilt maken, selecteert u Toevoegen aan groep en Nieuwe groep maken en typt u een naam voor de groep en drukt u op Enter.

13 Een getypt of handgeschreven chatbericht verzenden
Selecteer de tegel Contactpersonen in het startscherm van Lync en selecteer de gewenste contactpersoon. Selecteer de knop Chatberichten. Als u een getypt chatbericht wilt verzenden, typt u uw bericht in het berichtvenster en selecteert u Enter. Als u een handgeschreven bericht wilt verzenden, selecteert u de toetsenbordknop uiterst rechts van het berichtvenster en vervolgens de penknop. Schrijf of teken op het whiteboard en selecteer het berichtpictogram in de rechterbenedenhoek van het whiteboard om het bericht te verzenden.

14 Audio of video toevoegen aan een gesprek
Als u audio of video in een chatgesprek wilt toevoegen, selecteert u de knop Bellen of Video onderaan het venster. Belangrijk Zorg ervoor dat er een camera, computerluidsprekers en microfoon of een headset is aangesloten op uw computer voordat u een audio- of videogesprek begint. Veeg vanaf de bovenkant naar beneden om tegels voor al uw actieve gesprekken weer te geven. Actieve gesprekken Bellen-en videoknoppen

15 Deelnemen aan een Lync-vergadering
In de tegel Deelnemen aan Lync-vergadering in het startscherm van Lync wordt uw volgende Lync-vergadering weergegeven vlak voordat deze begint. Selecteer de tegel om deel te nemen aan de vergadering. Als u wilt deelnemen aan een andere vergadering of meer informatie wilt weergegeven over de vergaderingen van vandaag en morgen, selecteert u de tegel Vergaderingen die lager in het startscherm van Lync staat. Tijdens een vergadering kunt u de opdrachten onderaan het scherm gebruiken om chatberichten, video en meer toe te voegen.

16 Voicemail controleren
In het startscherm van Lync wordt in de tegel Voic weergegeven hoeveel onbeluisterde voic berichten u hebt. Selecteer de tegel en selecteer het specifieke voic bericht dat u wilt beluisteren. Voor elk bericht zijn knoppen beschikbaar waarmee u het bericht kunt afspelen en de snelheid van afspelen kunt aanpassen. Daarnaast wordt de naam van de beller weergegeven en wordt aangegeven hoe lang het bericht duurt en wanneer het is verzonden. Opmerking Deze functie is alleen beschikbaar indien deze is ingeschakeld voor uw Lync-account. Deze functie is niet beschikbaar in Office 365.

17 © 2013 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden
© 2013 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Microsoft, Windows, Windows Vista en andere productnamen zijn (mogelijk) gedeponeerde merken en/of merken in de V.S. en/of andere landen. De hierin opgenomen informatie wordt uitsluitend voor informatieve doeleinden verstrekt en vertegenwoordigt de actuele standpunten van Microsoft Corporation ten tijde van deze presentatie. Omdat Microsoft moet reageren op veranderende marktomstandigheden, dient dit niet te worden beschouwd als een toezegging van Microsoft, en Microsoft kan na de datum van deze presentatie geen garanties geven met betrekking tot de nauwkeurigheid van enige verstrekte informatie. MICROSOFT BIEDT GEEN GARANTIE, UITDRUKKELIJK, IMPLICIET OF STATUTAIR, MET BETREKKING TOT DE INFORMATIE IN DEZE PRESENTATIE.


Download ppt "Aan de slag met de Lync Windows Store-app"

Verwante presentaties


Ads door Google