De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

JoemeClub Club voor jongens en meiden met een beperking. Dam Noorderhaven 29 a t/o 9712vg Groningen 0620742052

Verwante presentaties


Presentatie over: "JoemeClub Club voor jongens en meiden met een beperking. Dam Noorderhaven 29 a t/o 9712vg Groningen 0620742052"— Transcript van de presentatie:

1 JoemeClub Club voor jongens en meiden met een beperking. Dam Noorderhaven 29 a t/o 9712vg Groningen 0620742052 damgroningen@gmail.com www.dam-groningen.nl Kvk: 59885068 Kenmerken van de doelgroep. De doel groep verkeerd over het algemeen in een sociaal isolement en komt dus weinig tot niet in contact met mensen buiten hun wereld. Dit kan er voor zorgen dat kinderen op latere leeftijd onnodig hulpbehoevend blijven en hun isolement vergoot wordt. Hoe ouder men wordt des te groter wordt je wereld en hoe groter het contrast met de werkelijkheid. Het hebben van een visuele, autistische of verstandelijke beperking zegt niet dat er geen mogelijkheden zijn. Juist in deze leeftijdsfase is het uitermate belangrijk om gebruik te maken van bestaande fantasieën, ontdekkingsdrang om de vaardigheden te vergroten. Ook bied het de kans om interesses en talenten te ontdekken www.dam-groningen.nl Uitdaging, plezier, praktische, sociale en emotionele vaardigheden, samenwerken, vergroten van netwerk, enz.

2 Afdrukken : Voer enkele testafdrukken uit, want afdrukken op uw printer zien er mogelijk anders uit dan op onze printers. Experimenteer met de instelling Aanpassen aan papierformaat als dingen niet goed worden uitgelijnd. Deze vindt u in het venster Afdrukken, dat u kunt openen door op Dia’s op een volledige pagina te klikken. En hebt u gezien dat er vouwlijnen voor u zijn toegevoegd? Ze zijn amper te zien, maar als u de lijnen niet wilt weergeven in uw brochure, klikt u op Beeld en Diamodel en verwijdert u de lijnen voordat u een afdruk maakt. De inhoud aanpassen : De tijdelijke aanduidingen in deze brochure zijn voor u opgemaakt. Klik op het tabblad Start op Opsommingstekens als u opsommingstekens wilt toevoegen aan of verwijderen uit tekst. Als u meer tijdelijke aanduidingen voor titels, ondertitels of hoofdtekst nodig hebt, maakt u een kopie van wat u nodig hebt en sleept u het item naar de gewenste plaats. Via de hulplijnen van PowerPoint kunt u alles op elkaar uitlijnen. Wilt u niet onze, maar uw eigen afbeeldingen gebruiken? Geen probleem! Klik op een afbeelding, druk op de toets Delete en klik op het pictogram om uw afbeelding toe te voegen. de activiteiten. De activiteiten wisselen iedere keer, voorbeelden hiervan zijn: reizen, paardrijden, klimmen op een klimwand, spel en sport, musea en andere educatieve locaties, enz. De activiteiten hebben in principe het doel, ontmoeten, leren van vaardigheden, kennis verbreding en ontspanning. Kinderen en jongeren kunnen hier zelf ook voorstellen in doen. In principe is het programma vooraf bekend. JoemeClub. JoemeClub (Jongens en Meiden Club) is een vorm van zinvolle en educatieve dagbesteding die door DAM wordt aangeboden aan kinderen en jongeren met een beperking. In een kleine groep ondernemen de kinderen en jongeren verschillende uitdagende activiteiten onder leiding van een professionele begeleider en vrijwilligers de begeleider. *De begeleider zet zich er voor in dat er zowel in een groep als individueel gewerkt wordt aan vooraf gestelde doelstellingen. *Hij zorgt voor een wisselend aanbod van activiteiten die binnen een thuis of schoolse situatie niet vanzelfsprekend zijn. *Hij zorgt voor uitdaging zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. (toezicht) *Indirect zorgt de begeleiding ook voor drukvermindering binnen het gezin. (respijtzorg) *Hij zorgt er voor dat de omgang vertrouwd is. Doelstellingen. *Eigen mogelijkheden ontdekken. *Netwerk verbreden. *Communiceren ook met niet bekenden, *hulpvragen en bieden. *Zelfverzekerd zijn, anderen vertrouwen en geen misbruik van je laten maken, weerbaarheid. *Oriëntatie en mobiliteit, waaronder het reizen met het openbaar vervoer en het lopen met blindenstok, in een stad, drukke, lawaaiige omgeving. *Zelfredzaamheid, waaronder het zelfstandig leren reizen, keuzes maken, het bereiden van eten en drinken. *Samenwerken met elkaar en met anderen, initiatief nemen. *Respijtzorg (ontlasten van de thuis situatie)


Download ppt "JoemeClub Club voor jongens en meiden met een beperking. Dam Noorderhaven 29 a t/o 9712vg Groningen 0620742052"

Verwante presentaties


Ads door Google