De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

blij,boos,bang,verdrietig.

Verwante presentaties


Presentatie over: "blij,boos,bang,verdrietig."— Transcript van de presentatie:

1 blij,boos,bang,verdrietig.
Een kwartetspel voor en door onze eigen klas

2 Op school wordt gewerkt met de “doos vol gevoelens” , een methode waarbij je bezig bent met het oefenen van sociale vaardigheden . Ook bij de kleuters zijn we hier mee bezig en je merkt aan de kinderen dat zij het erg leuk vinden om dit te doen. Aan de hand van plaatjes probeer je de kinderen te leren, welk gevoel erbij hoort. Dit begint eenvoudig, met hele duidelijke gezichtuitdrukkingen, maar wordt steeds een beetje moeilijker, met kleine verhaaltjes erbij. De kinderen moeten in alle gevallen aangeven hoe een bepaald kind zich in zo’n situatie voelt, Blij, boos, bang of verdrietig. Omdat de kinderen hier zo gemotiveerd mee bezig waren leek het mij leuk om hiervan een vertaling te maken naar de eigen klassensituatie toe, een kwartetspel over deze gevoelens, met de eigen klas in de hoofdrol.

3 blij

4 boos

5 bang

6 verdrietig

7 Met het kwartetspel hebben we al verschillende spelletjes gedaan, zoals het traditionele kwartetten, situaties schetsen en daarbij de foto met het juiste gevoel laten zien, zoek alle boze/blije foto’s bij elkaar etc. Omdat de kinderen zo enthousiast waren over de foto’s, wilde ik hier nog meer mee gaan doen, ze op een andere manier nog een keer gebruiken.

8 Na enig experimenteren hebben we er voor gekozen
de foto’s in te kleuren met ecoline. De kinderen kregen van mij vier kleuren, rood, geel, groen en blauw en moesten vervolgens goed nadenken welke kleur ze bij welk gevoel vonden passen. Daarna gingen ze het hoofd in één kleur verven en de omlijsting in een andere kleur. Grappig om te zien was dat de kleur die ik verbond met boos, rood, door een aantal kinderen werd ver- vangen door blauw, met een heel verrassend effect. Zo ook met andere kleuren en gevoelens, getuige de volgende pagina’s

9 blij

10 boos

11 bang

12 verdrietig

13 Met dank aan alle kleuters van groep 1-2 D van Jan Ligthartschool Driecant.
Derk Lettink Februari/maart 2006


Download ppt "blij,boos,bang,verdrietig."

Verwante presentaties


Ads door Google