De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Prinsjesdag Quiz. Ronde 1 Vragenronde Wanneer is het Prinsjesdag? Wat zit er, naast de Rijksbegroting, in het koffertje? Wie schrijft de Troonrede? Welke.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Prinsjesdag Quiz. Ronde 1 Vragenronde Wanneer is het Prinsjesdag? Wat zit er, naast de Rijksbegroting, in het koffertje? Wie schrijft de Troonrede? Welke."— Transcript van de presentatie:

1 Prinsjesdag Quiz

2 Ronde 1 Vragenronde Wanneer is het Prinsjesdag? Wat zit er, naast de Rijksbegroting, in het koffertje? Wie schrijft de Troonrede? Welke letters staan er boven op de troon van de koning? Hoe heet het debat waarin de Tweede Kamer na Prinsjesdag de plannen van de regering bespreekt? Wie is het staatshoofd van Nederland? Wat staat er in de Troonrede? Wie vormen samen de Staten-Generaal? Wie presenteert het koffertje in de Tweede Kamer? Vanaf welk paleis wordt de balkonscène gehouden? Van welke stad kreeg koningin Wilhelmina de Gouden Koets? Welk kledingstuk hoort typisch bij Prinsjesdag? In welk gebouw wordt de Troonrede voorgelezen? Door hoeveel paarden wordt de Gouden Koets getrokken? Hoe noemen we de koning en de ministers samen? PRINSJESDAG PRINSJESDAGQUIZ 3915 1357911 13 15 612 2 4 6 8 10 12 14

3 Ronde 2 Rebus PRINSJESDAG PRINSJESDAGQUIZ Los de rebus op

4 Ronde 3 Welke 3 woorden zoeken we? PRINSJESDAG PRINSJESDAGQUIZ

5 Ronde 3 Welke 3 woorden zoeken we? 5 PRINSJESDAG PRINSJESDAGQUIZ

6 Ronde 4 Wie is Wie? Fractievoorzitters PRINSJESDAG PRINSJESDAGQUIZ A.B. C. D. E. F.

7 Ronde 4 Wie is Wie? Koninklijk Huis PRINSJESDAG PRINSJESDAGQUIZ A.B. C. D. E. F.

8 Ronde 5 Noem de drie afgebeelde ministeries PRINSJESDAG PRINSJESDAGQUIZ

9 Einde PRINSJESDAG PRINSJESDAGQUIZ


Download ppt "Prinsjesdag Quiz. Ronde 1 Vragenronde Wanneer is het Prinsjesdag? Wat zit er, naast de Rijksbegroting, in het koffertje? Wie schrijft de Troonrede? Welke."

Verwante presentaties


Ads door Google