De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Speerpunten Jeugdbeleid Versie 26-09-2014. Waarom een nieuw jeugdbeleid? Er is sprake van een grote uitstroom van renners op latere leeftijd. De druk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Speerpunten Jeugdbeleid Versie 26-09-2014. Waarom een nieuw jeugdbeleid? Er is sprake van een grote uitstroom van renners op latere leeftijd. De druk."— Transcript van de presentatie:

1 Speerpunten Jeugdbeleid Versie 26-09-2014

2 Waarom een nieuw jeugdbeleid? Er is sprake van een grote uitstroom van renners op latere leeftijd. De druk op jonge renners (reizen, aantal wedstrijden, presteren) moet ingeperkt worden. In het buitenland wordt veel rekening gehouden met de belastbaarheid van de jeugd. Daar kunnen we een goed voorbeeld aan nemen. Renners die op jonge leeftijd hun technische vaardigheden hebben ontwikkeld d.m.v. het veldrijden, mountainbike, BMX of baanwielrennen sluiten beter aan op het buitenland. De jeugd moet de mogelijkheid hebben om op jonge leeftijd kennis te maken met meerdere disciplines, zodat zij zelf kunnen uitvinden wat ze leuk vinden. Het belang van het goed opleiden van de jeugd staat boven het rijden van wedstrijden. De toegankelijkheid van de wielersport verhogen door deel te nemen aan trainingen en wedstrijden binnen het eigen district.

3 Speerpunten korte termijn Invoeren van maximaal aantal wedstrijddagen + (digitale) kalenderkaart - Rekening houden met de belastbaarheid van de jeugd. - Voorbeeld buitenland volgen. - Plezier in de wedstrijden of proeven verhogen. – Uitstroom op latere leeftijd beperken. - Met de invoer van een maximaal aantal wedstrijden blijft het plezier in het fietsen langer behouden. Wel NK’s organiseren voor de jeugd, maar niet meer rijden in NK trui De druk in de aanloop naar een NK en het presteren op een NK wordt verminderd. De druk van het dragen van een NK trui de rest van het jaar wordt verminderd. Het NK wordt hiermee teruggebracht naar één wedstrijd en één dag in het jaar. Aanpassingen parcours offroad bij jongste categorieën Bij de jongste categorieën wordt het parcours, inclusief hindernissen aangepast om de jeugd al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de technische vaardigheden van het veldrijden.

4 Invoeren maximaal aantal wedstrijddagen + Digitale kalenderkaart Bij overschrijding maximum aantal wedstrijden per week bij de inschrijving, volgt een waarschuwing via mijnKNWU. Via overzichten is te zien hoeveel een renner heeft gereden gedurende het seizoen. Er wordt achteraf gecontroleerd i.v.m. bijschrijven etc. Een week loopt van maandag tot maandag. Alleen de wedstrijden die bekend zijn in het systeem tellen mee. Geldt ook voor buitenlandse wedstrijden. Er wordt gebrainstormd over een eenvoudige mogelijkheid om buitenlandse wedstrijden toe te voegen en een renner te koppelen. Buitenlandtoestemming voor een heel jaar is niet meer mogelijk.

5 Invoeren maximaal aantal wedstrijddagen + Digitale kalenderkaart Om te voorkomen dat renners zonder enige rust van het zomerseizoen doorgaan in het winterseizoen dient de renner twee keer per jaar, zowel in het voorjaar als in het najaar, een blok van 2 weken in te plannen waarin hij niet deel kan nemen aan wedstrijden. Binnen dit blok kan de jeugd rust nemen of trainingen met een lage intensiteit volgen. De sanctie voor het overtreden van het maximale aantal wedstrijden bestaat uit een schorsing van twee weken (één blok). Het ingaan van dit blok kan niet naar eigen behoren worden ingevuld. In het geval van het overtreden van het maximale aantal wedstrijden wordt er een brief aan de renner gestuurd, waarin de gevolgen van het rijden van te veel wedstrijden wordt uitgelegd en wordt hij of zij geïnformeerd over de sanctie. Telling begint op 1 oktober bij het overstappen naar een nieuwe categorie. 2015 dient als pilotjaar.

6 Voorwaarden -8 en categorie 1 Leeftijd5 t/m 8 jaar Maximaal aantal wedstrijden per jaar 25 Maximaal aantal wedstrijden per discipline 20 Maximaal aantal wedstrijden per week 1 Maximaal aantal meerdaagse (Weg) 2 Maximaal aantal meerdaagse (Overig) 1 *Nooit 2 dagen na elkaar een wedstrijd* Het aantal wedstrijden dat deze categorieën mogen rijden is beperkt tot 25, maar wel met aan maximum van één keer per week en nooit 2 dagen achter elkaar. Deze 25 wedstrijden mogen verdeeld worden over 5 disciplines, waarvan maximaal 20 wedstrijden in dezelfde discipline worden verreden. De 5 disciplines zijn: Weg, Baan, Veldrijden, MTB en BMX. Er mag worden deelgenomen aan maximaal één meerdaagse die voor twee dagen telt. Let op, dit geldt alleen voor de BMX vanaf 5 jaar. Bij de overige disciplines geldt dit vanaf 8 jaar.

7 Voorwaarden categorie 2 en 3 Leeftijd9 en 10 jaar Maximaal aantal wedstrijden per jaar 30 Maximaal aantal wedstrijden per discipline 20 Maximaal aantal wedstrijden per week 2 (max. 1 per discipline) Maximaal aantal meerdaagse (Weg) 2 Maximaal aantal meerdaagse (Overig) 1 *Meerdaagse telt voor 2 dagen* Het aantal wedstrijden dat deze categorieën mogen rijden is beperkt tot 30, maar wel met aan maximum van twee keer per week. Waarvan één wedstrijd per discipline. Deze 30 wedstrijden mogen verdeeld worden over 5 disciplines, waarvan maximaal 20 wedstrijden in dezelfde discipline worden verreden. De 5 disciplines zijn: Weg, Baan, Veldrijden, MTB en BMX. Er mag worden deelgenomen aan maximaal één meerdaagse die voor twee dagen telt.

8 Voorwaarden categorie 4 en 5 Leeftijd11 en 12 jaar Maximaal aantal wedstrijden per jaar 35 Maximaal aantal wedstrijden per discipline 25 Maximaal aantal wedstrijden per week 2 (max. 1 per discipline) Maximaal aantal meerdaagse (Weg) 2 Maximaal aantal meerdaagse (Overig) 1 *Meerdaagse telt voor 2 dagen* Het aantal wedstrijden dat deze categorieën mogen rijden is beperkt tot 35, maar wel met aan maximum van twee keer per week. Waarvan één wedstrijd per discipline. Deze 30 wedstrijden mogen verdeeld worden over 5 disciplines, waarvan maximaal 25 wedstrijden in dezelfde discipline worden verreden. De 5 disciplines zijn: Weg, Baan, Veldrijden, MTB en BMX. Er mag worden deelgenomen aan maximaal één meerdaagse die voor twee dagen telt.

9 Voorwaarden categorie 6 en 7 Leeftijd13 en 14 jaar Maximaal aantal wedstrijden per jaar 40 Maximaal aantal wedstrijden per discipline 30 Maximaal aantal wedstrijden per week 2 Maximaal aantal meerdaagse (Weg) 3 Maximaal aantal meerdaagse (Overig) 1 *Meerdaagse telt voor 2 dagen* Het aantal wedstrijden dat deze categorieën mogen rijden is beperkt tot 40, maar wel met aan maximum van twee keer per week. Waarvan één wedstrijd per discipline. Deze 40 wedstrijden mogen verdeeld worden over 5 disciplines, waarvan maximaal 30 wedstrijden in dezelfde discipline worden verreden. De 5 disciplines zijn: Weg, Baan, Veldrijden, MTB en BMX. Er mag worden deelgenomen aan maximaal twee meerdaagse die per stuk voor twee dagen tellen.

10 Voorwaarden Nieuwelingen Leeftijd15 en 16 jaar Maximaal aantal wedstrijden per jaar 50 Maximaal aantal wedstrijden per discipline 40 Maximaal aantal wedstrijden per week 3 (max. 2 per discipline) Maximaal aantal meerdaagse 4 *Meerdaagse telt voor 2 dagen* Het aantal wedstrijden dat deze categorieën mogen rijden is beperkt tot 50, maar wel met aan maximum van drie keer per week. Waarvan twee wedstrijden per discipline. Deze 40 wedstrijden mogen verdeeld worden over 6 disciplines, waarvan maximaal 50 wedstrijden in dezelfde discipline worden verreden. De 6 disciplines zijn: Weg, Baan, MTB, BMX, Veldrijden en Tijdrijden Er mag worden deelgenomen aan maximaal vier meerdaagse die per stuk voor twee dagen tellen.

11 Wel NK’s organiseren voor de jeugd, maar niet meer rijden in NK trui. De druk in de aanloop naar een NK en het presteren op een NK wordt verminderd. De druk van het dragen van een NK trui de rest van het jaar wordt weggehaald Het NK wordt hiermee teruggebracht naar één wedstrijd en één dag in het jaar.

12 Speerpunten langere termijn Nieuwe verdeling categorieën + verzet U9Cat. 1 en -8 jaarmax verzet: 5,34m U11Cat. 2 en 3max verzet: 5,66m U13Cat 4 en 5max verzet: 5,89m U15Cat. 6 en 7max verzet: 6,35m U17Nieuwelingenmax verzet: 7,93m Meisjes rijden wedstrijd in eigen leeftijdcategorie, gelijk aan de jongens De overstap naar de nieuwelingen (en junioren) wordt hiermee verkleind. Geleidelijke opbouw van het niveau. Plezier in de sport wordt behouden. Uitstroom op latere leeftijd wordt beperkt. Andere wedstrijdvormen dan de huidige Omnium, tijdritten, kennismaken met andere disciplines binnen de wielersport, ontwikkelen van de technische vaardigheden, spelenderwijs kennismaken met de wielersport. (U9 en U11) Ontwikkeling van kader - Kennisboek opstellen voor ouders en trainers. - Welke wedstrijd wel of niet rijden - Het ontvangen van nieuwe leden - Ideale trainingsvormen - Het nieuwe beleid wordt in een compact stuk weergegeven en wordt onderdeel van de opleiding WT.

13 Speerpunten langere termijn Nieuwelingen toevoegen aan (het NK ) Jeugd Nieuwelingen zijn jeugd. Nieuwe combinaties van wedstrijden worden mogelijk Wedstrijdvrije weekenden en rustperiode tussen seizoenen Om het belang van rust of een goede training duidelijk te maken, worden er binnen het seizoen weekenden ingepland, waarin geen wedstrijden voor de jeugd worden georganiseerd. Renners kunnen in dit weekend rust nemen of een training volgen. Er worden in deze weekenden ook geen buitenlandtoestemmingen afgegeven.


Download ppt "Speerpunten Jeugdbeleid Versie 26-09-2014. Waarom een nieuw jeugdbeleid? Er is sprake van een grote uitstroom van renners op latere leeftijd. De druk."

Verwante presentaties


Ads door Google