De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

EDealer TRAINING PEUGEOT NEDERLAND - DIRECTORAAT MARKETING – BART VAN SLOBBE.

Verwante presentaties


Presentatie over: "EDealer TRAINING PEUGEOT NEDERLAND - DIRECTORAAT MARKETING – BART VAN SLOBBE."— Transcript van de presentatie:

1 eDealer TRAINING PEUGEOT NEDERLAND - DIRECTORAAT MARKETING – BART VAN SLOBBE

2 Inhoud 1. Introductie eDealer 2. Systeem Beheer 4. Algemene tips
2.1 - Inloggen 2.2 - Groepswebsite en dealerwebsites 2.3 - De afbeeldigingenbibliotheek 2.4 - Afbeeldingen uploaden 2.5 - Afbeelding verwijderen 2.6 - Een artikel aanmaken 2.7 - Een artikel aanpassen 2.8 - Wijzig het artikel “Gebruikte auto’s” 2.9 - Een artikel verwijderen Volgorde van artikelen wijzigen Een artikel live zetten Beheer 3.1 - De website beheren in “Frontoffice” 3.2 - De website beheren in “Backoffice” 3.3 - Tekst homepage aanpassen 3.4 - Aanbieding homepage aanpassen 3.5 - Prijzen nieuwe auto’s aanpassen 3.6 - Vacature plaatsen 3.7 - De stijl van uw website veranderen 3.8 - De groepspagina 4. Algemene tips >> Netjes toevoegen zoals andere items !!

3

4 1. Introductie nieuwe site en back office
Voordelen Snellere gebruikservaring Web 2.0 aanpak is meer individu gericht Beter indexeerbaar Content management is eenvoudiger Demonstratie nieuwe dealersites Nieuwe auto’s Brochures

5 2.1 Inloggen https://admin-dealer-nl.peugeot.com/Admin
Typ uw D-nummer en wachtwoord om in te loggen

6 2.2 Groepswebsite en dealerwebsites
Dealers met een groepspagina kunnen op deze pagina alle sites tegelijk wijzigen. In deze training kunt u beide gebruiken. Het enige verdere verschil met de specifieke website is de mogelijkheid tot het aanpassen van de landingspagina van de dealergroep.

7 2.3 De afbeeldingenbibliotheek
In de afbeeldingen bibliotheek vindt u zowel afbeeldingen van Peugeot Nederland als uw eigen geüploade afbeeldingen. De afbeeldingen zijn per sectie verdeeld en worden enkel daar weergegeven. U kunt uw eigen afbeeldingen, veranderen, plaatsen of verwijderen Drie maten: Grote homepage afbeelding = 580 x 256 Kleine homepage afbeelding = 243 x 136 Medium afbeelding acties = 428 x 168 LET OP! De editor doet geen resizing

8 2.4 Afbeeldingen uploaden
Klik op afbeeldingenbibliotheek, dan opent het onderstaande scherm.

9 2.4 Afbeeldingen uploaden
In de sectie schermen geeft u aan waar de foto op de site dient te worden geplaatst (in welk onderdeel van de bibliotheek).

10 2.4 Afbeeldingen uploaden
Kies de maat van de afbeelding die u wenst te uploaden Afbeelding maten; Klein artikel aanbod: de afbeelding word getoond op een menu pagina waar een lijst artikelen getoond wordt. Detail groot artikel: de afbeelding wordt getoond boven een individueel artikel Homepage: deze afbeelding wordt getoond als het hoofdartikel op uw homepage staat

11 2.4 Afbeeldingen uploaden
Typ de naam van de afbeelding en voeg dezelfde in de ALT tekst (zeer belangrijk want dit is hoe de zoekmachines de foto zien) Klik op selecteren om de afbeelding op uw computer te zien

12 2.4 Afbeeldingen uploaden
Selecteer de afbeelding en klik op open

13 2.4 Afbeeldingen uploaden
De afbeelding die u heeft geselecteerd komt nu in locatie afbeelding. Klik op valideren om de afbeelding op te slaan. Deze zal dan links in het menu verschijnen.

14 2.5 Afbeeldingen verwijderen
Kies de sectie en subsectie waar de afbeelding zit welke u wenst te verwijderen Vink het vakje aan bij de afbeelding welke u wenst te verwijderen.

15 2.5 Afbeeldingen verwijderen
Vink alle afbeeldingen aan die u wenst te verwijderen, door op het rode kruisje te drukken verwijdert u de afbeeldingen.

16 2.6 Een artikel aanmaken Kies artikelenbibliotheek in het hoofdmenu

17 2.6 Een artikel aanmaken Kies de sectie en de subsectie waar u uw artikel wenst te plaatsen

18 2.6 Een artikel aanmaken Maak een nieuw artikel aan

19 2.6 Een artikel aanmaken Kies een titel
Creëer de nieuwe unieke URL (het webadres) voor het artikel (let op spaties dienen met een min teken “-” te worden geplaatst (nieuw-artikel) Als het artikel direct live zichtbaar dient te zijn in het front office, vink dit dan aan.

20 2.6 Een artikel aanmaken U dient tenminste twee afbeeldingen per artikel te plaatsen Afbeelding 1 (verplicht) – deze afbeelding wordt laten zien op de artikel overzichtspagina Afbeelding 2 (verplicht) – deze afbeelding wordt laten zien boven het artikel Afbeelding 3 (optioneel) – deze afbeelding word laten zien op de homepage als u uw artikel daar wilt laten zien Om een afbeelding te selecteren, klik upload

21 2.6 Een artikel aanmaken Als u op klikt op “upload” dan opent de afbeeldingen bibliotheek, met dezelfde sectie en subsectie zoals hiervoor geselecteerd bij het aanmaken van het artikel. Klik hier op de afbeelding welke u wenst te uploaden, gevolgd door select.

22 2.6 Een artikel aanmaken Na het uploaden of kiezen van een plaatje wordt dit onderdeel van uw artikel

23 2.6 Een artikel aanmaken Nu kunt u uw artikel schrijven
De korte beschrijving, is een korte introductie dat wordt weergegeven in het lijst artikel. De hoofdtekst (body tekst) is het hoofdartikel wat bezoekers lezen als ze het hebben aangeklikt U kan de tekst bewerken met de knoppen boven de tekst (vergelijkbaar met microsoft Word), het kwastje dient kunt u gebruiken om alle stijlelementen in een tekst te wissen. Met valideren slaat u het artikel op.

24 2. Een artikel aanpassen Open de artikelenbibliotheek, kies een sectie en subsectie waar het artikel is dat u wenst aan te passen. Klik op de aanbieding en deze wordt rechts getoond. Verander de tekst dan wel de afbeelding – klik op valideer – om uw artikel op te slaan.

25 2. Een artikel aanpassen Als het artikel veranderd is dan verandert het originele PNE artikel in niet aangevinkt en het nieuwe dealer artikel is nu aangevinkt en laat zien dat het aangemaakt is door de dealer. OM HET ARTIKEL GEPUBLICEERD OP DE WEBSITE TE ZETTEN DIENT HET GROEN VINKJE AANGEKLIKT TE WORDEN

26 2. Wijzig het artikel gebruikte auto’s
Klik op Artikelenbibliotheek en navigeer vervolgens naar de Sectie Gebruikte auto’s, subsectie gebruikte auto’s en klik op het artikel Gebruikte auto’s

27 2. Wijzig het artikel gebruikte auto’s
In het artikel gebruikte auto’s selecteert u de tektst Onze gebruikte auto’s en vervolgens klikt u op het hyperlink symbool, hier stelt u uw specifieke Leeuwekeur adres in.

28 2. Een artikel verwijderen
Open de artikel bibliotheek, de sectie en subsectie waar het artikel is dat u wenst te verwijderen.

29 2. Een artikel verwijderen
Verwijder het “aanvinkje” in de kolom boven het groene vinkje en vink het vakje boven het rode kruisje aan. U kunt meerdere artikelen tegelijk verwijderen. Als u alle artikelen heeft aangevinkt welke u wenst te verwijderen, klik het rode kruisje. Het systeem zal u dan vragen of u het artikel wenst te verwijderen, het artikel is hierna verwijdert en zal niet langer zichtbaar zijn in de kolom.

30 2. Een artikel verwijderen
Let op dat artikelen gecreëerd door PNE zijn grijs en derhalve is het niet mogelijk om deze te verwijderen. PNE kan deze verwijderen en tracht de site dusdanig te managen dat oude en niet langer relevante content verwijderd word.

31 2. Volgorde artikelen wijzigen
Vanuit de artikel bibliotheek, sectie en subsectie kunt u door middel van de knop “wijzig de volgorde van artikelen”wijzigen.

32 2. Volgorde artikelen wijzigen
Klik op het artikel zodat dit ge”highlight”wordt, waarna u het met de blauwe pijltjes naar boven en beneden kan verplaatsen. Als u klaar bent met verschuiven dient u valideer te klikken om de wijzigingen op te slaan

33 2. Een artikel live zetten
Alle artikelen die zijn gecreerd maar geen vinkje in de groene aanvink balk hebben zijn onzichtbaar op de website.

34 2. Een artikel live zetten
Om artikelen online te zetten, kunt u een vinkje in de groene vink kollom plaatsen en op het groene “V” klikken. NB om artikelen van de site af te halen, klik het vinkje in de groene kolom weer uit en klik op de groene “V”.

35 3. De website beheren in “Frontoffice”
Om in het beheerdermodus van de site te komen dient men de “De site beheren” in het hoofdmenu te klikken.

36 3. De website beheren in “Frontoffice”
In de Frontoffice kunt u de elementen van uw website direct zichtbaar veranderen, zonder naar het Backoffice te gaan. U kunt hier direct een aanbieding plaatsen en welke direct zichtbaar is.

37 3. De website beheren in “Backoffice”
Bijvoorbeeld: Indien u “Nieuwe auto’s” op de hoofdpagina selecteert, gevolgd door een specifieke actie, dan krijgt u toegang tot de artikelbibliotheek om uw pagina te updaten.

38 3. De website beheren in “Backoffice”
Van hieruit opent de artikelenbibliotheek die u de mogelijkheid geeft om een artikel aan te maken of aan te passen. Als u uw aanpassingen heeft gemaakt, klikt u op valideer. De artikelenbibliotheek sluit dan en uw pagina laad opnieuw om de veranderingen op te slaan.

39 3. Tekst homepage aanpassen
U kunt de beheerders modus gebruiken om de tekst op uw website te veranderen. Dit doet u door op Update tekst te drukken, waarna een edit scherm opent. U kunt hier elke tekst relevant voor u dealerschap plaatsen, om er voor te zorgen dat uw website altijd up-to-date is. Klik op de valideer knop en de veranderingen komen direct op uw homepage.

40 3. Aanbieding homepage aanpassen
In de beheerdermodus, klikt u op bewerk aanbieding 1, bewerk aanbieding 2, etc.

41 3. Aanbieding homepage aanpassen
Na het klikken opent de artikelenbibliotheek, van waaruit u een sectie en subsectie kunt kiezen en een nieuw artikel voor uw homepage. Als u dit heeft gekozen zal dit direct zichtbaar zijn om u homepage. Alle artikelen op de homepage kunnen op deze manier worden verandert.

42 3. Aanbieding homepage aanpassen
In sommige gevallen zijn de aanbiedingen op de homepage niet meer up-to-date en zijn er geen nieuwe aanbiedingen voor handen, dan heeft u de mogelijkheid om de terug te gaan naar standaard content. Als u deze klikt wordt er generieke informatie van PMC weergegeven. Zodat u geen oude aanbiedingen weergeeft.

43 3. Prijzen nieuwe auto’s aanpassen
U kunt nu alle auto prijzen bepalen via een scherm in het back office. Door te klikken op “verander auto prijzen” wordt het prijs scherm geopend.

44 3. Prijzen nieuwe auto’s aanpassen
U kunt hier de “vanaf”prijs weergeven, zodat u er zeker van bent dat uw eigen prijzen worden weergegeven op de website. U kunt hier de hele range met een wijziging aanpassen. Door valideer te klikken worden de nieuwe prijzen gepubliceerd. Let op dat andere artikelen in uw site dit niet tegenspreken.

45 3. Vacature plaatsen Onder geavanceerde functies klikt u op ‘Vacatures’.

46 3. Vacature plaatsen Klik op “Creëer een vacature”. Vervolgens kunt u een vacature aanmaken

47 3. De stijl van uw website veranderen
In het menu kies een stijl kunt u verschillende stijlen voor uw websitetemplate kiezen

48 3. De groepspagina Uw groepspagina personaliseren, klik op groepspagina beheren U heeft hier 3 opties: Niet personaliseren De hoofdafbeelding wijzigen (H473 B763) Een flash afbeelding posten (max 500)

49 4. Uw visitekaartje online

50 4. Uw virtuele showroom Behandel uw website als een virtuele showroom
Zorg dat alle informatie accuraat is en up-to-date Als prospects een aanvraag doen via het leadportaal, antwoord ze dan.

51 4. Checklist Zorg ervoor dat
100% van de aanvragen een antwoord ontvangen Alle aanvragen binnen een halve werkdag beantwoord worden Al uw belangrijke diensten en aanbiedingen zichtbaar zijn Prijzen zichtbaar zijn op de site.

52 4. Maak uw website persoonlijk
Update uw website regelmatig. Voorzie in mooie foto’s, o.a. van uw pand. Maak de teksten relevant voor uw onderneming. Een up-to-date website is meer dan alleen uw visitekaartje!

53 4. Uw website up-to-date Zorg ervoor dat aanbiedingen duidelijk zijn
Bekijk u website alsof u een klant bent, zorg ervoor dat u aanbiedingen duidelijk zijn. Gebruik korte alinea’s Gebruik ondertitels, bullets en samenvattingen om ervoor te zorgen dat gebruikers gemakkelijk overzicht behouden en de informatie vinden die ze nodig hebben. Gebruik geen jargon Controleer op vauten in spelling en grammatica

54 4. En dan nog dit… Nooit de knoppen ‘Vorige’ en ‘Volgende’ van uw browser gebruiken: gebruik altijd de knoppen in de Backoffice zelf. Sla alle wijzigingen op tijdens het bewerken. Sluit nooit een pop-up zonder op opslaan of valideren te klikken. Vergeet nooit uit te loggen uit de Backoffice

55 Neem contact op Voor hulp bij het managen van uw website:
Neem contact op met Rolf Dekker of Bart van Slobbe Peugeot Nederland, bij voorkeur middels een Naar Username and password: can be the same for every Peugeot system in the subsidiary gives the proper codes to Zeni.


Download ppt "EDealer TRAINING PEUGEOT NEDERLAND - DIRECTORAAT MARKETING – BART VAN SLOBBE."

Verwante presentaties


Ads door Google