De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Copyright © 2014 Tommy's Window. Alle rechten voorbehouden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Copyright © 2014 Tommy's Window. Alle rechten voorbehouden."— Transcript van de presentatie:

1

2 Copyright © 2014 Tommy's Window. Alle rechten voorbehouden

3

4 De Britse schrijver G.K. Chesterton stelde dat zelfs godslastering een soort verering van God is,...omdat het gebaseerd is op geloof “””“Als iemand daaraan twijfelt,” schreef hij, “laat hij dan eens godslasterende dingen proberen te denken over de god Donar.” —Michael Gerson, The Washington Post

5 “God dobbelt niet met het universum,” stelde hij vast. “Je kunt niet zeggen dat alles maar willekeurig tot stand komt. Integendeel; achter alles zitten natuurwetten, die eenvoudigweg nog niet ontdekt zijn.” Albert Einstein was de meest gevierde fysicus van de vorige eeuw. Ofschoon hij er geen traditionele godsdienst op nahield was zijn leven gewijd aan een zoektocht naar God door middel van wetenschap.

6 Hij zei dat er ofwel geen wonderen bestaan

7 “Wij zijn in de positie van een klein kind dat een enorme bibliotheek vol boeken binnengaat met boeken in allerlei verschillende talen. Het kind weet dat iemand die boeken geschreven moet hebben. Hoe, dat weet hij niet. Hij kent de talen niet waarin ze geschreven zijn.

8 Op een keer, toen Einstein les gaf aan het Instituut voor Technologie in Massachusetts daagde een student hem uit met de woorden:

9 Het schijnt dat atheïsten kunnen opscheppen over een uitgebreid onderzoek dat ze gedaan hebben over het hele universum waarbij ze tot de overweldigende ontdekking zijn gekomen dat we hier maar bij toeval zijn. —Peter Rosenberger

10

11 —Thomas Aquinas (1224-1274), filosoof

12 Ga voor meer PowerPoint presentaties naar: www.tommyswindow.com


Download ppt "Copyright © 2014 Tommy's Window. Alle rechten voorbehouden."

Verwante presentaties


Ads door Google