De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom bij PowerPoint Van soufian.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom bij PowerPoint Van soufian."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom bij PowerPoint Van soufian

2 Ik ben soufian Hardware
Alle tastbare onderdelen van de computer, bijvoorbeeld: toetsenbord, kabels, harde schijf.

3 Ict is mijn taak PC (Personal computer)
Het is een computer met een eigen processor, geheugen, harddisk, diskettestation, enzovoort. De pc kan zelfstandig werken. Op een pc werkt u doorgaans niet met meerdere personen vandaar de term: Personal.

4 Mijn computers

5 Mijn monitor Monitor Het beeldscherm is het belangrijkste uitvoerapparaat van de computer. Alle invoer van een gebruiker wordt na verwerking als uitvoer getoond op de monitor. De belangrijkste soorten beeldschermen zijn: CRT, LCD en TFT. CRT (Cathode Ray Tube) is het 'ouderwetse' type, gebaseerd op een kathodestraalbuis. LCD (Liquid Crystal Display) werkt met vloeibare kristallen. Dit type scherm treffen we aan bij onder meer laptops. De platte beeldschermen die steeds beter betaalbaar worden en daardoor sterk in opkomst zijn, zijn van het type TFT (Thin Film Transistor).

6 computer

7

8 I love computers

9 Geluidskaart&videokaart
De videokaart is een kaart die de PC gebruikt om een, voor de gebruiker zichtbaar, beeldscherm te genereren. Het aantal af te beelden kleuren en de hoogste mogelijke resolutie zijn afhankelijk van de hoeveelheid geheugen op de kaart. Geluidskaart Insteekkaart die geluid om kan zetten in digitale gegevens en andersom. De invoer van geluid vindt plaats met een op de kaart aangesloten microfoon. De uitvoer door luidsprekers of een hoofdtelefoon.

10

11


Download ppt "Welkom bij PowerPoint Van soufian."

Verwante presentaties


Ads door Google