De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van probleem naar programma

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van probleem naar programma"— Transcript van de presentatie:

1 Van probleem naar programma
Door Tolunay Sancak en Faruk Koca

2 Inhoud Wat is een PSD? Hoe werkt een PSD?
Wat is de bijdrage van het PSD aan onze samenleving? Wie heeft het PSD uitgevonden en wat voor bijdrage was dit aan onze samenleving?

3 Wat is een PSD? ■ Een Programma-Structuur Diagram is een schematechniek ter voorbereiding op het programmeren van software. Hierbij maak je voor het programmeren van een programma een diagram, dat bestaat uit rechthoeken, driehoeken en tekst. Voordat je zo’n diagram kan maken, moet je gebruik maken van een algoritme ( een stappenplan ), de stappen in zo’n algortime zijn als volgt:

4 Toelichting van het PSD
■ Bij een programma-structuur diagram gaat het erom een probleem op te kunnen lossen. Je hebt een probleem, en wilt dit probleem d.m.v. een stappenplan behandelen. Dit stappenplan wordt in een programma-structuur diagram verwerkt. In zo’n diagram is het overzichtelijker welke stap je bij welke omstandigheden moet gebruiken. Het volgende voorbeeld van een PSD kan bijvoorbeeld voor iemand die in een bank werkt gelden.

5 De bijdrage van het PSD ■Tijdens het maken of uitvoeren van iets heb je verschillende mogelijkheden om dit te doen. Als men voor iemand een stappenplan maakt, moet deze helder en duidelijk zijn. Een verkeerde stappenplan kan er toe leiden dat de persoon, die de handeling uitvoert, de wijze van aanpak niet goed doet. Als men een Programma-Structuur Diagram maakt, kan je bij elke fase een goede beslissing nemen. We kunnen het als een handleiding voor de productieweg van een product of handeling beschouwen. Nauwkeurigheid is een belangrijke voorwaarde. Vanuit zo’n diagram kan men naar een programma toe werken, door gebruik te maken van een programmeertaal zoals Visual Basic of Java.

6 Ben Shneiderman ■ Om van een probleem tot een programma te gaan heb je een oplossing nodig. De uitvinding van Ben Shneiderman en Isaac Nassi, namelijk het Programma- Structuur diagram (PSD). Ben shneiderman studeerde af op wiskundig en natuurkundig gebied. In zijn verdere leven ging hij zich bemoeien met programmeertalen en structuurdiagrammen. Hij vond dat een flowchart (stroomdiagram) niet goed was om ervoor te dienen dat hieruit computerprogramma’s werden gemaakt. Hij ontdekte het Programma Structuur Diagram, die volgens hem beter was om een hulpmiddel te zijn voor een computerprogramma. Dit allemaal is natuurlijk voor het proces ‘Van probleem naar programma’ een goede bijdrage, want het was dé ideale manier om van probleem naar programma te gaan.

7 Dit was onze presentatie wat betreft ‘van probleem naar programma’
Dit was onze presentatie wat betreft ‘van probleem naar programma’. Naast deze presentatie gaan we ons ook bezighouden met een programmeertaal, waarbij we uiteindelijk een eigen programma opstarten. Gemaakt door: Tolunay Sancak en Faruk Koca


Download ppt "Van probleem naar programma"

Verwante presentaties


Ads door Google