De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klik voor verdere info. Vertrekplaats: Deutscher Soldatenfriedhof te Hooglede (Beverenstraat, 8830 Hooglede) Inschrijven: Ofwel via de facebookpagina.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klik voor verdere info. Vertrekplaats: Deutscher Soldatenfriedhof te Hooglede (Beverenstraat, 8830 Hooglede) Inschrijven: Ofwel via de facebookpagina."— Transcript van de presentatie:

1 Klik voor verdere info

2 Vertrekplaats: Deutscher Soldatenfriedhof te Hooglede (Beverenstraat, 8830 Hooglede) Inschrijven: Ofwel via de facebookpagina http://www.facebook.com/events/260245697482191 http://www.facebook.com/events/260245697482191 ofwel via een mailtje op koen@molemans-boeckx.be vermelding van aantal motoren die mee gaan (passagiers worden niet meegeteld in de inschrijving) De route: De route zal enkele dagen voor de rit beschikbaar zijn voor GPS, degene die dit willen kunnend deze downloaden via de facebookpagina of aanvragen via email. Deelname is gratis, er wordt met inschrijving gewerkt om een idee te hebben hoeveel motoren er aanwezig zullen zijn. Indien dit een groot aantal is zal er de dag zelf gekeken worden om eventueel in enkele groepen te verdelen. Klik voor verdere info

3 13 April, de 2de motorritten ride-out Route van ongeveer 180km. Deelname is GRATIS (drank en eten zijn uiteraard wel op je eigen kosten) DEELNAME DIENT BEVESTIGD TE WORDEN TEN LAATSTE 10 APRIL via http://www.facebook.com/events/260245697482191 Vertrek om 09u30 Rit in het teken van WO I langstheen de ijzer, de ijzertoren, verschillende begraafplaatsen en monumenten van WO I Voorlopige beschrijving van de rit (rit gaat nog getest worden om eventuele fouten uit te halen.): De rit vertrekt aan Het Deutscher Soldatenfriedhof te Hooglede, een militaire begraafplaats waar 8.241 gesneuvelde Duitse soldaten rusten uit de Eerste Wereldoorlog. Het is één van de vier grote Duitse begraafplaatsen in België. Van daaruit wordt richting het kasteel van Rumbeke gereden, waar tijdens de oorlog een Duitse vliegveld werd aangelegd begin 1915. De rit wordt verder gezet richting Tyne Cot Cemetery, de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland. Deze indrukwekkende begraafplaats telt bijna 12.000 grafstenen. Na Tyne Cot rijden we voorbij het beeld The Brooding Soldier, een granieten beeld van een Canadese soldaat rustend op zijn geweer nabij de Belgische plaats Sint-Juliaan van 10 meter hoog, om zo verder te rijden naar Buffs Road Cemetery, een kleinere Britse begraafplaats. Er wordt verder gereden naar het Deutscher Soldatenfriedhof van Langemark, een militaire begraafplaats waar meer dan 44.000 Duitse en 2 Britse soldaten die sneuvelden rusten. Verder op de route komen we aan de Belgische militaire begraafplaats van Houthulst, een militaire begraafplaats met in totaal 1907 graven waarvan 1823 Belgische graf- en gedenktekens. Er wordt verdergereden richting Het Deutscher Soldatenfriedhof van Vladslo, een militaire begraafplaats waar 25.644 gesneuvelde Duitse soldaten rusten. Het volgende stuk rijd langst de rivier de Ijzer, voorbij de dodengang richting de ijzertoren om verder te rijden naar de Menenpoort. Na de menenpoort komen we nog aan het Soldatenfriedhof van Menen, waar bijna 48.000 gesneuvelde Duitse soldaten rusten, om vervolgens terug te eindigen aan het vertrekpunt Het Deutscher Soldatenfriedhof te Hooglede. Voor degene die de 1ste motorritten ride-out gemist hebben vorig jaar: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.398027690319284&type=1 Degene die er een weekendje van willen maken, B&B's in de buurt van start en eindpunt: www.buytenshuys.be www.jaegersnest.be www.hof-ter-roosebeke.be www.rnbreakfast.be http://www.facebook.com/events/260245697482191 https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.398027690319284&type=1 www.buytenshuys.bewww.jaegersnest.bewww.hof-ter-roosebeke.bewww.rnbreakfast.be www.vliekaert.be www.omare.be www.hazegoed.bewww.vliekaert.bewww.omare.bewww.hazegoed.be Klik hier om terug naar de kalender te gaan


Download ppt "Klik voor verdere info. Vertrekplaats: Deutscher Soldatenfriedhof te Hooglede (Beverenstraat, 8830 Hooglede) Inschrijven: Ofwel via de facebookpagina."

Verwante presentaties


Ads door Google