De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De zuilen van sonsbeek Door : Jeroen Glissenaar Beheerder monumentale parken Arnhem.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De zuilen van sonsbeek Door : Jeroen Glissenaar Beheerder monumentale parken Arnhem."— Transcript van de presentatie:

1 De zuilen van sonsbeek Door : Jeroen Glissenaar Beheerder monumentale parken Arnhem.

2 De zuilen van sonsbeek  Historie van een landgoed.  1645 Eerste bewoning.  Aanleg in de engelse landschapsstijl.  1899 Aankoop gemeente Arnhem.

3 De zuilen van sonsbeek  Dominantie door een schaduwsoort.  Opgaand bos 34 ha  Beuk (fagus sylvatica) 23,4 ha  Geplant 1817  Beuken hallenbos

4 De zuilen van sonsbeek  Storm het einde van de beuk?  De storm van 1990.  begin van het einde?  Start van een visie.

5 De zuilen van sonsbeek  Een visie op het beheer.  Zagen in 1991.  Visie op het beheer 1994-2004  Cultuur en/of natuur

6 De zuilen van sonsbeek  Een visie op het beheer.  Schouwgroep en vrienden van Sonsbeek.  Afdeling Bossen en Parken.  Communicatie.

7 De zuilen van sonsbeek  Dunningsplan parken.  Dunningsplan 2000- 2005.  Dunning beukenhallenbos.  De volgende generatie.

8 De zuilen van sonsbeek  Beuken verjonging.  1990 geen verjonging aanwezig.  2006 bijna geen verjongings vrije ruimte aanwezig.

9 De zuilen van sonsbeek  Cultuur en natuur.  Gaten van storm ingeplant 1992.

10 De zuilen van sonsbeek  Cultuur en natuur.  Niets gedaan na de storm van 1990.

11 De zuilen van sonsbeek  De volgende generatie.  Juiste groeiplaats en klimaat.  Eigen selectie.  Pas in sturen, na staken fase.  Pas over 100 jaar beuken hallenbos.

12 De zuilen van sonsbeek  De toekomst.  Het beukenbos zal veranderen.  De volgende generatie is reeds aanwezig  Het is de moeite waard om er op te wachten.

13 De zuilen van sonsbeek Dank voor uw aandacht.


Download ppt "De zuilen van sonsbeek Door : Jeroen Glissenaar Beheerder monumentale parken Arnhem."

Verwante presentaties


Ads door Google