De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE RUGGENGRAAT Wat zijn de 2 flexibelste zones in onze ruggengraat? Dus kunnen we er van uit gaan dat deze zones als eerste problemen zullen ondervinden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE RUGGENGRAAT Wat zijn de 2 flexibelste zones in onze ruggengraat? Dus kunnen we er van uit gaan dat deze zones als eerste problemen zullen ondervinden."— Transcript van de presentatie:

1

2 DE RUGGENGRAAT Wat zijn de 2 flexibelste zones in onze ruggengraat? Dus kunnen we er van uit gaan dat deze zones als eerste problemen zullen ondervinden. En m.n. de onderrug in het vakgebied “stellingbouw”

3 Lage rugpijn is één van de meest frequent voorkomende
invaliderende aandoeningen die mensen treft tijdens hun meest productieve jaren. Volgens recente cijfers krijgt 60 tot 80% van de bevolking ooit te maken met rugklachten. In de geïndustrialiseerde wereld vormen rugproblemen trouwens het duurste gezondheidsprobleem in de leeftijdsgroep 30 tot 55 Jaar.

4 Er zijn 2 letsels die frequent voorvallen
LUMBAGO HERNIA

5 250kg belasting Wat kunnen we hier nu aan doen?

6 1) Gebruik zoveel mogelijk hulpmiddelen om lasten te verplaatsen
2) Til niet te veel (B Max.25kg, NL Max 23kg) 3) Reik niet met een last (hou het moment zo klein mogelijk) 4) Probeer zo min mogelijk te torsen met een last (houd je voeten in de richting van het werkstuk) 5) Overschat jezelf of je collega niet 5) Gebruik ter aanvulling document VGM00I0004 “Heffen en tillen van lasten”


Download ppt "DE RUGGENGRAAT Wat zijn de 2 flexibelste zones in onze ruggengraat? Dus kunnen we er van uit gaan dat deze zones als eerste problemen zullen ondervinden."

Verwante presentaties


Ads door Google