De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Canon Moerdijk levensecht

Verwante presentaties


Presentatie over: "Canon Moerdijk levensecht"— Transcript van de presentatie:

1 Canon Moerdijk levensecht
Venster: Napoleon

2 Keizer Napoleon Bonaparte
Napoleon was een militair. In 1799 zette hij de Franse regering aan de kant en nam hij de macht over. In Frankrijk én in alle gebieden die Frankrijk had veroverd - dus ook in Nederland. Daarna startte Napoleon als generaal oorlogen tegen de keizer van Oostenrijk, de Russische tsaar en de Engelse koning. Als keizer regeerde hij vanaf 1806 over bijna heel Europa. Hij was een 'verlicht despoot'. Dat betekent dat hij alleen de baas was, maar hij wilde wel op een 'moderne' manier regeren.

3 Uitvindingen van Napoleon
Napoleon had best wel veel dingen uitgevonden zoals: 3.achternaam 2. De meter 1. De kilo

4 Koning lodewijk Koning Lodewijk Bonaparte
Lodewijk Bonaparte (Ajaccio, 2 september 1778 – Livorno, 25 juli 1846), bijgenaamd de Lamme Koning en Lodewijk de Goede, was de jongere broer van keizer Napoleon I en de vader van de latere Franse keizer Napoleon III. In 1806 werd hij op last van zijn broer Napoleon koning van Holland, toen hij aanwkam in holland zei hij: iek ben konijn van Holland.

5 vijanden Rusland, Engeland, Zweden, Duitsland, Napels

6 Italiaanse veldtocht 1796 Napoleon maakte grote indruk bij het Franse revolutionaire bewind met zijn optreden tijdens het Beleg van Toulon en werd benoemd tot bevelhebber van de artillerie van het Armée d'Italie, het Franse leger aan het Italiaanse front. In 1795 sloeg hij op bloedige wijze een royalistische opstand in Parijs neer (de opstand van 13 Vendémiaire). Hij werd vervolgens bevorderd tot brigadegeneraal en kreeg op 2 maart 1796 het bevel over het Armée d'Italie. Napoleon stak de Alpen over, veroverde Piemonte en ging vanaf dit punt via de Po-rivier richting het oosten. Het leek erop dat het een makkelijke doortocht zou worden, maar Napoleon werd bij Caldiero staande gehouden en moest zich zelfs gedeeltelijk terugtrekken. Hierna volgden er twee slagen (de Slag bij Arcole en de Slag bij Rivoli) die Napoleon won. Dankzij deze overwinningen kon hij doordringen tot op 100 km afstand van Wenen, waar Aartshertog Karel om een wapenstilstand vroeg.

7 Deze powerpoint is gemaakt door:
Joris Boris Jaar:


Download ppt "Canon Moerdijk levensecht"

Verwante presentaties


Ads door Google