De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Veiligheid op het internet Bescherm je computer Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Veiligheid op het internet Bescherm je computer Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich."— Transcript van de presentatie:

1

2 Veiligheid op het internet

3 Bescherm je computer Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen. Computervirussen nemen schijfruimte en computertijd in beslag; of erger: ze richten schade aan in de computer, zoals het wissen of verspreiden van belangrijke gegevens.

4 Tips tegen virussen Open geen e-mail van onbekenden. Installeer anti-virus software en download regelmatig (liefst automatisch) de updates. Laat de anti-virussoftware alles scannen wat binnenkomt: e-mails, USBsticks, downloads. Download software van betrouwbare websites. Maak backups

5 Bescherm jezelf Het internet is een heerlijke plek om informatie te vinden of je hart te luchten. Lekker kletsen via MSN of chatrooms. Maar er gebeuren online ook vervelende dingen. Je kunt worden uitgescholden of bedreigd. Accepteer dat niet. En kijk goed uit bij mensen die je niet kent uit het echte leven. Een filmje: http://www.dailymotion.com/video/x74592_schoo lproject-digitaal-pesten_school http://www.dailymotion.com/video/x74592_schoo lproject-digitaal-pesten_school

6 Tips houd privé-gegevens voor jezelf bedenk dat mensen zich anders voordoen dan ze zijn spreek niet in je eentje af met iemand die je van het internet kent voel je je ongemakkelijk? Bespreek het met een volwassene die je vertrouwt open geen bijlagen van vreemden geef jezelf niet letterlijk bloot achter de webcam!

7 Einde!


Download ppt "Veiligheid op het internet Bescherm je computer Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich."

Verwante presentaties


Ads door Google