De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Anne Frank.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Anne Frank."— Transcript van de presentatie:

1 Anne Frank

2 Wie is Anne Frank? Anne Frank was een Joods meisje uit Duitsland. Ze moest onderduiken in Nederland voor de Duitsers. Adolf Hitler was de dictator in duitsland. Adolf Hitler

3 De familie Op deze foto zie je Margot Frank, Otto Frank, Anne Frank en Edith Frank-Holländer op het Merwedeplein in Amsterdam. Het is de enige foto waar het hele gezin op staat. De foto is genomen in Anne is dan 12 jaar oud.

4 Het achterhuis Anne Frank dook hier onder met haar familie.

5 De draaikast 'Onze schuilplaats is nu pas een echte schuilplaats geworden. Mijnheer Kugler vond het namelijk beter om voor onze toegangsdeur een kast te plaatsen ,maar dan natuurlijk een kast die draaibaar is en die dan als een deur opengaat.'

6 Waarom is Anne zo beroemd?
Anne Frank is beroemd geworden door haar dagboek genaamd Kitty. In haar dagboek stond alles wat ze meegemaakt had in de oorlog.

7 Otto Frank Anne,Margot en Edith
hadden de oorlog niet overleefd. Alleen Otto de vader van Anne heeft het overleefd en is in 1980 overleden.

8 Edith Holländer Edith Holländer wordt op 16 januari 1900 in Aken geboren. Zij heeft twee oudere broers, Julius (1894) en Walter (1897) en een oudere zus, Bettina (1898).

9 Margot Frank Margot Frank wordt geboren op 16 februari 1926 in Frankfurt am Main. Als tweede naam krijgt ze Betti. Zo heette het zusje van Edith Frank, dat op zestienjarige leeftijd stierf.

10 Joods Joods is een geloof. Daar geloofden de
familie frank in. In de oorlog moesten Joden een Joden ster om. Iedereen kon dan zien dat ze Joods waren.

11 De verraders Iemand heeft de Duitse politie gebeld met de mededeling dat er op de Prinsengracht 263 joden verborgen zaten. Wie dat gedaan heeft, is nooit bekend geworden. Deze vraag houdt nog altijd vele mensen bezig.

12 Kamp Westerbork In alle vroegte worden de acht onderduikers en andere gevangenen op 8 augustus 1944 uit hun cellen gehaald en met de tram naar het Centraal Station gebracht. Er staat een trein klaar, een gewone personentrein. De trein vervoert de gevangenen naar Westerbork.

13 Nooit meer naar buiten De onderduikers mogen niet naar buiten, dat is veel te gevaarlijk. Overdag moeten de gordijnen van het achterhuis dicht blijven, anders zouden de buren hen kunnen zien.

14 Concentratiekamp Een concentratiekamp is een kamp waar mensen meest onder militaire dwang bijeengebracht worden. Het is een inrichting, om politieke tegenstanders of anderszins ongewenste mensen op grond van etnische, religieuze of sociale kenmerken te isoleren en psychisch en/of fysiek te breken, in sommige gevallen te doden.

15 Overleden Anne,Margot en Edith Frank hebben de oorlog niet overleefd. Alleen Otto Frank heeft het overleefd. En bracht Anne’s dagboek uit.

16 4 en 5 mei Op 4 mei is de dodenherdenking en op 5 mei vieren we bevrijdingsdag!

17 Gemaakt door: Merel en Rianne


Download ppt "Anne Frank."

Verwante presentaties


Ads door Google