De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Slavernij in de VS. 1. Waarom was er slavernij? 2. De Grieken en Romeinen 3. Afrikaanse slaven naar de VS 4. Het werk op de plantages 5. Het verzet tegen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Slavernij in de VS. 1. Waarom was er slavernij? 2. De Grieken en Romeinen 3. Afrikaanse slaven naar de VS 4. Het werk op de plantages 5. Het verzet tegen."— Transcript van de presentatie:

1 Slavernij in de VS

2 1. Waarom was er slavernij? 2. De Grieken en Romeinen 3. Afrikaanse slaven naar de VS 4. Het werk op de plantages 5. Het verzet tegen de slavernij 6. De afschaffing van de slavernij 7. Rassenscheiding 8. Verzet tegen de rassenscheiding Inhoud

3 1. Waarom was er slavernij? Er waren arbeiders nodig die hard konden werken. Die moesten niet duur zijn. Mannen op het land, vrouwen in het huishouden.

4 2. De Grieken en Romeinen Heel lang geleden waren er al slaven Grieken en Romeinen gebruikten veel slaven. De slaven moesten werken in bijvoorbeeld de landbouw en de mijnbouw. Veel rijke families wilden een slaaf. Later werden slaven soms vrijgekocht. In Rome werden teveel slaven vrijgemaakt.

5 3. Afrikaanse slaven naar de VS Van de 16 e tot en met de 19 e eeuw Ze werden overvallen in hun dorp. Mensen die hard konden werken werden meegenomen. Zoveel mogelijk mensen op het schip. In Amerika werden ze verkocht.

6 4. Het werk op de plantages Het was erg zwaar. Ze werkten vooral op katoen- en suikerplantages Er stonden veel bewakers. Er mochten geen slaven ontsnappen.

7 5. Het verzet tegen slavernij De slaven hebben zich altijd al verzet. Vaak deden ze dat al op het schip. Aan allebei de kanten vielen doden en gewonden. Maar de slaven winnen niet vaak. Op de plantages probeerden ze zich ook nog te verzetten

8 6. De afschaffing De negerhut van oom Tom. 1863 in VS afgeschaft. De blanken werden bang voor de zwarten. Ku Klux Klan (KKK)

9 7. Rassenscheiding Jim Crow wetten. Blanken en zwarten werden gescheiden. Bijvoorbeeld op scholen, in bussen en in het park

10 8. Verzet tegen rassenscheiding Rosa Parks Linda Brown Martin Luther King

11 Tips & Tops


Download ppt "Slavernij in de VS. 1. Waarom was er slavernij? 2. De Grieken en Romeinen 3. Afrikaanse slaven naar de VS 4. Het werk op de plantages 5. Het verzet tegen."

Verwante presentaties


Ads door Google