De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Les Informatica 02/03/2004 Yperman Hans

Verwante presentaties


Presentatie over: "Les Informatica 02/03/2004 Yperman Hans"— Transcript van de presentatie:

1 Les Informatica 02/03/2004 Yperman Hans
Zoeken op het internet Les Informatica 02/03/2004 Yperman Hans

2 Overzicht Zoekmachines Filosofische punten Geavanceerde bewerkingen

3 Verschillende zoekmachines
Google Ask jeeves Altavista Ilse (belgisch) Webbel (belgisch) Waarom verschillende zoekmachines gebruiken?

4 Basisbewerkingen in Google
Tik enkele zoektermen in het zoekveld en klik op “google zoeken” Google toont een lijst van pagina's waarin alle zoektermen voorkomen. Je kunt nu je zoekopdracht aanpassen of zoeken binnen de resultaten.

5 Basisbewerkingen Zet een minteken voor een zoekterm om niet te zoeken op die zoekterm VB: bananen -recept Zet een groep woorden die bij elkaar horen tussen aanhalingstekens VB: “De witte van zichem” Zoek ook op synoniemen en varianten van de zoektermen Zoek naar een organisatie die aanbied wat je zoekt

6 Oefeningen Welke zoektermen gebruik je in google om de volgende resultaten te bekomen: Wat is de hoofdstad van Libanon Geef een recept zonder bananen. Wat is de echte naam van Will Tura? Wat is er deze avond op televisie? Zoek het telefoonnummer van iemand die je kent. Wie is Francis Bacon?

7 Betrouwbaarheid Hoe weet je of een site betrouwbaar is of niet?
Iedereen kan om het even wat op het internet zetten.

8 Betrouwbaarheid:Vragen
Waarom zet iemand dit op het internet. Is het de juiste informatie VB: Francis Bacon Kan die persoon het weten Komt medische informatie van een echte dokter? Is het een controversieel onderwerp? Politiek, bekende personen,... Wat vinden anderen op het net van de site? Zijn er veel links van en naar een site? Hoe oud zijn de gegevens?

9 Betrouwbaarheid Je bent NOOIT zeker!

10 Auteursrecht Steel geen informatie. VB: http://www.dafont.com/en/
Geef op waar je iets vind Controleer het auteursrecht. Vraag aan de auteur of je een tekst of tekening mag gebruiken. VB:

11 Speciale operatoren Zoek binnen een bepaalde site
site:nmbs.be spoorboekje Zoek links naar een bepaalde pagina link:www.google.be Zoek naar een definitie define:mass

12 Oefeningen Zoek naar je naam op de site van de ugent
Wat is de definitie van het getal PI, Wie linkt er naar Wat gebeurt er als je de links vanaf de site uit het vorige resultaat wegfiltert?

13 Rekenmachine Google bezit ook een rekenmachine
Geef formule in zoekveld in. Belangrijkste functies beschikbaar: sqrt, sin,... Verandering van talstelsel 1234 in hexadecimal 0x12AB in decimal Veranderen van fysische eenheden 23 cm in inch

14 Oefeningen Hoeveel is 2+2?
Wat is de kooktemperatuur van water in Fahrenheit? Welk jaartal stel MCMLXIV voor? Wat doet google met onmogelijke bewerkingen?

15 Extra oefeningen Waar kan je bloemen kopen. Vergelijk de prijzen
Zoek werk als magazijnier in Gent. Wat is ossobuco Wanneer is er de volgende zonne-eclips in Belgie? Wanneer vertrekt een trein rond 21u00 uit Gent naar Oostende? Wie is het huidig staadshoofd van Frankrijk? Zoek een (goede) nederlandstalige mop. Zoek de tekst van het nummer “Judith” van de groep “A perfect Circle” Zoek een afbeelding van de eerste Belgische postzegel. Welke Belgische kranten kun je on-line lezen?

16 Extra oefeningen Zoek een foto waar de WTC-torens nog op staan.
Regent het op dit moment in Parijs? Hoeveel gouden medailles behaalde Belgie op alle Olympische spelen samen? Wat zegt je horoscoop voor deze week? Waar staan de flitspalen in de buurt van je huis?


Download ppt "Les Informatica 02/03/2004 Yperman Hans"

Verwante presentaties


Ads door Google