De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Yanomami -Indianen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Yanomami -Indianen."— Transcript van de presentatie:

1 Yanomami -Indianen

2 Yanomami betekent in hun taal; mensen
Yanomamivolk Yanomami betekent in hun taal; mensen Na ongeveer vijf jaar zijn de tuinen uitgeput en groeien de gewassen niet meer goed. Ze trekken dan naar een andere plek in het oerwoud. Ongeveer 120 dorpen in het Amazonegebied Alle bewoners leven samen in een huis: “de yano”.

3 Amazonegebied In het tropisch regenwoud is het ,het hele jaar door heel warm: tussen de 25 en de 27 graden Celsius In deze wouden leven 5 miljoen verschillende planten en dieren.

4 Geloof De Yanomami-indianen geloven niet dat iets zomaar gebeurt. Alles wordt bepaald door bovennatuurlijke krachten: de geesten. Een aantal mannen in het dorp is sjamaan. Dit betekent dat ze veel kennis van de dieren, de planten, de bomen en de kruiden hebben. De sjamanen krijgen contact met hun geesten door een groen poeder te snuiven. Dit poeder wordt gemaakt uit het binnenste van de schors van een boom.

5 Voedsel De Yanomami-indianen gebruiken de voedselgewassen van hun eigen tuinen. In hun tuinen verbouwen ze onder andere maïs, maniok, suikerriet, palmvruchten, zoete aardappelen, cacao, ananas en bananen. De pijlpunten worden bewerkt met curare, een snel werkend gif. Als een dier geraakt wordt, komt het gif in zijn bloed en gaat het binnen enkele minuten dood.


Download ppt "Yanomami -Indianen."

Verwante presentaties


Ads door Google