De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Meten is weten Over grootheden, eenheden en apparatuur.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Meten is weten Over grootheden, eenheden en apparatuur."— Transcript van de presentatie:

1 Meten is weten Over grootheden, eenheden en apparatuur

2 Grootheid & Eenheid. Leeftijd druk je uit in dagen, weken, jaren of maanden. (eenheid) Leeftijd = een grootheid. Een eigenschap dat je moet aangeven met een getal en een eenheid heet een grootheid. Een ander voorbeeld van grootheid is lengte.

3 Getalwaarde. Een getalwaarde is het getal van een grootheid. Dus bijv. 3 Jaar. Getalwaarde. Eenheid.

4 Om te onthouden: Grootheid = Eigenschap die je kunt meten. Grootheid geef je aan met een getal en een eenheid. Eenheid = Maat waarin je meet. GROOTHEID = GETALWAARDE X EENHEID.

5 Basisgrootheden. Er zijn in totaal 7 basisgrootheden. De belangrijkste zijn: massa, elektrische stroomsterkte en temperatuur. Bij deze basiseenheden horen grondeenheden.

6 Napoleon. Fictie? Napoleon heeft de meter verzonnen. Hij is 2 keer in Drenthe geweest voor soldatenpakken. De ene keer kreeg hij precies genoeg, de andere keer veel te veel. Daar was Napoleon boos om want hij had te veel betaald. Hij spreidde zijn armen en zei dit is de meter. En nu gebruiken wij het allemaal

7 Belangrijkste basisgrootheden. Dit zijn de belangrijkste basisgrootheden met bijbehorende grondeenheden. GrootheidGrondeenheid LengteMeter MassaKilogram TijdSeconde StroomsterkeAmpère TemperatuurKelvin

8 Afgeleide grootheden. De zeven basisgrootheden zijn niet voldoende om alle verschijnselen te beschrijven. Daarom zijn er ook afgeleide grootheden. En bij elke grootheid hoort natuurlijk weer een eenheid. Voorbeelden zijn volume en snelheid.

9 EINDE Gemaakt door Bianca en Nora <3 A2A


Download ppt "Meten is weten Over grootheden, eenheden en apparatuur."

Verwante presentaties


Ads door Google