De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het oog Stel je eens voor: een 120 megapixel camera met een dubbel lenzensysteem, die automatisch scherpstelt, de lichtsterkte automatisch regelt, 20.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het oog Stel je eens voor: een 120 megapixel camera met een dubbel lenzensysteem, die automatisch scherpstelt, de lichtsterkte automatisch regelt, 20."— Transcript van de presentatie:

1

2 Het oog Stel je eens voor: een 120 megapixel camera met een dubbel lenzensysteem, die automatisch scherpstelt, de lichtsterkte automatisch regelt, 20 kleurenfoto's per seconde kan maken, 3D beelden kan zien, een levensduur van gemiddeld zo'n 80 jaar heeft..... en de opgenomen beelden direct kan verwerken en opslaan als ze tenminste belangrijk genoeg voor je zijn. We hebben het hier natuurlijk over je ogen, natuurkundig gezien twee prachtige instrumenten. Muisklik buiten speaker en meteen op speaker Sclera:Stevigheid / bescherming Vaatvlies:Bloedvoorziening netvlies Fovea: De meest gevoelige plek van het netvlies Netvlies: Hier bevinden zich de lichtgevoelige Zenuwcellen de z.g. Staafjes en kegeltjes Iris:Kringspiertje die de grootte van de Pupilopening bepaald en hiermee ook de hoeveelheid licht regelt (diafragmawerking) Hoornvlies:Deze zorgt voor breking van het licht en bescherming Blinde vlek:Hier verlaten de zenuwen van het netvlies het oog, hier zijn geen lichtgevoelige cellen Glas-achtig Lichaam: Deze houdt het netvlies op zijn plaats Deze is gevuld met kamerwater. Kamerwater bevat voedingsstoffen en zuurstof. Het kamerwater voedt het hoornvlies, de lens en het glasachtig lichaam. Voorste oogkamer: Ooglens: Deze zorgt voor de juiste breking van het licht

3 beeld origineel (voorwerp)

4 We kijken naar een voorwerp wat ver weg staat F F De ooglens stelt scherp, zodat het beeld op het netvlies valt We kijken naar een voorwerp wat dichterbij staat De ooglens stelt scherp, zodat het beeld op het netvlies valt De lens moet boller worden (sterker) Het brandpunt komt dichterbij te liggen

5 werking verziend bijziend


Download ppt "Het oog Stel je eens voor: een 120 megapixel camera met een dubbel lenzensysteem, die automatisch scherpstelt, de lichtsterkte automatisch regelt, 20."

Verwante presentaties


Ads door Google