De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geschreven door:Roald Dahl. Getekend door:Quentin Blake. Boekbespreking van: Dewi vd Horst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geschreven door:Roald Dahl. Getekend door:Quentin Blake. Boekbespreking van: Dewi vd Horst."— Transcript van de presentatie:

1 Geschreven door:Roald Dahl. Getekend door:Quentin Blake. Boekbespreking van: Dewi vd Horst.

2 De GVR - MATILDA - De Heksen - Sjakie en de chocolade fabriek - Sjakie en de grote glazen lift – De Griezels – De Fantastische meneer vos – BOY – De schatkamer – De minpins – Gruwelijke Rijmen – Ieorg Idur – De tover vinger – Joris en de geheimzinnige toverdrank- Solo. Tijdens mijn boekbespreking wil ik graag dat jullie stil zijn!! Welke andere boeken zijn er van deze schrijver?

3 Roald Dahl is geboren in 1916 en overleed in 1990, hij werd begraven voor zijn oude huis. Roald Dahl schreef boeken voor jong en oud. Het eerste boek dat Roald schreef was BOY. De uitgeverij van het boek heet de fontein. Het boek is in 1985 uitgegeven. 10 % van de opbrengst van dit boek gaan naar de Roald Dahl stichting. Deze stichting steunt de zorg voor kindergeneeskunde in Engeland. Roald Dahl heeft in Engeland ook een Roald Dahl museum en verhalen centrum. Iets over Roald Dahl.

4 Ik heb dit boek gekozen omdat ik het gewoon een super leuk boek vindt. En het is ook een best spannend boek en ik vind spannend leuk. Het is een vrolijk fantasie boek dat ook best spannend is en daarom koos ik dit boek. De hoofdpersonen zijn de giraffe de peli, ik en Billy. De giraffe de peli en ik zijn leuk verzonnen dieren die in dit boek een leuk avontuur mee maken met Billy. Waarom heb ik dit boek gekozen

5 Het boek gaat over de giraffe de peli en ik die een glazenwassers bedrijf willen beginnen,in een oude snoep winkel. Ze geven het na een dag op want ze gaan bij de hertog wonen omdat de hertog allemaal dingen te eten heeft die ze nergens konden vinden en omdat de Hertog op zoek was naar glazenwassers. De hertog had heel veel ramen die nodig schoon gemaakt moesten worden Doordat de giraffe, de peli en ik bij de Hertog gingen wonen, kon de Billy een snoepwinkel beginnen en dat wilde hij heel erg graag. De hertog helpt hem hierbij. Het verhaal speelt zich af op een gewone dag. Op het einde gaan de giraffe de peli en ik bij de hertog wonen, en krijgt de jongen in het verhaal een snoepwinkel. De giraffe de peli en ik.

6 Het boek heet de giraffe de peli en ik omdat het boek gaat over de giraffe de peli en ik die een leuk avontuur meemaken. Ik vond het boek heel leuk. Ik heb geleerd van dit boek dat als je iets graag wil dat je er hard voor moet werken. Ik zal niet iedereen aanraden dit boek te lezen want misschien vinden anderen kinderen dit boek niet leuk. Nu ga ik wat uit het boek voorlezen!! Waarom heet het boek de giraffe de peli en ik

7 Dit was mijn boekbespreking zijn er nog vragen of opmerkingen?? EINDE

8 Vragen??

9 Zijn er nog tips? En Zijn er nog tops?.


Download ppt "Geschreven door:Roald Dahl. Getekend door:Quentin Blake. Boekbespreking van: Dewi vd Horst."

Verwante presentaties


Ads door Google