De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dit is mijn boekbespreking

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dit is mijn boekbespreking"— Transcript van de presentatie:

1 Dit is mijn boekbespreking
20 November 2008

2 Hoofdpersonen De Sammeltjes Marij

3 Bijpersonen Guurtje Jeroen

4

5

6 Waarom heb ik het boek gekozen

7 Een klap van de molen Er was een bandje de Sammeltjes waar marij haar vader in meespeelde en die hadden een optreden bij de zaanse schans.Marij mocht mee en werd daar rondgeleid door Jeroen terwijl de band alles klaar zette. Jeroen werkte op de zaanse schans en wist veel van de molens te vertellen. In de molen zag Marij een poes lopen en ging er achteraan, ze had niet door dat ze op verboden gebied kwam. En ja hoor daar gebeurde het , ze krijg een klap van de wiek van de molen en toen ze wakker werd was ze in een andere tijd terecht gekomen namelijk 1803.

8

9

10 Geboren: 6 maart 1962 te Oostvoorne Opleiding: Studeerde een aantal jaren kunstgeschiedenis in Amsterdam en haalde daarna zijn horecadiploma. Werk: Werkte als acteur, sprak de stemmen in bij buitenlandse tekenfilms en was radiomaker. Vanaf 1998 schrijver en vertaler van beroep. Thuis: Woont samen met zijn vrouw en twee zonen in een groen houten huis uit 1880 in Noord-Holland, aan de Zaan. Eerste boek: Ik word wel koningin (1997) Bijzonderheden: Zijn schrijvers schap is precies even oud als zijn oudste zoon, Sebastiaan! (Zijn tweede zoon heet trouwens Daniël.) Ooit gezegd: ´Beginnen met schrijven is niet zo moeilijk. Je moet gewoon beginnen met schrijven...´

11 Biografie van julliette de wit
Juliette de Wit werd in 1958 als vierde van vijf kinderen in Amsterdam geboren. Daar woont ze nog steeds. Ze is getrouwd met Thijs en heeft een zoon, Buster.  Als kind was Juliette altijd al aan het tekenen en het knutselen. Het liefste maakte ze enge strips, hele schriften vol. Daarom ging ze dan ook naar de kunstacademie. Na haar opleiding aan de Rietveld Academie kreeg ze meteen werk als illustrator. Ruim vierentwintig jaar later heeft ze het daar nog steeds heel druk mee. Juliette werkt voor allerlei uitgeverijen, maar het illustreren van kinderboeken vindt ze het allerleukste. Haar motto: alleen maken wat je zelf mooi vindt. Gelukkig spreekt dat ook veel kinderen aan. Vandaar dat ze al bijna aan haar 300ste kinderboek bezig is! Juliette tekent niet alleen, ze vertelt ook graag over haar vak. Ze geeft lezingen en workshops aan kinderen en volwassenen over het illustreren van kinderboeken. Bovendien doet ze ook veel met muziek. Ze speelt basgitaar en zingt. Al vijftien jaar zingt ze in gospelkoor Loud & Proud, waarmee ze al bij heel wat bruiloften en televisieprogramma's heeft opgetreden. Sinds vijf jaar vormt Juliette samen met Ann Stolting het muzikale duo Door Dik & Dun. Hun programma is inmiddels uitgegroeid tot een kleine theatershow waarbij de kinderen uit het publiek meedansen, zingen en tekenen. Juliette maakt ter plekke grote tekeningen op een flap-over of beamer. Samen zingen ze de liedjes, begeleid door Ann op keyboard en Juliette op bas.

12 Dit was mijnboekbespreking.
Bedankt voor de aandacht.


Download ppt "Dit is mijn boekbespreking"

Verwante presentaties


Ads door Google