De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom deze presentatie? & 2: hoe te handelen in geval van een hypo 1: Duidelijkheid in het fenomeen hypo.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom deze presentatie? & 2: hoe te handelen in geval van een hypo 1: Duidelijkheid in het fenomeen hypo."— Transcript van de presentatie:

1 Waarom deze presentatie? & 2: hoe te handelen in geval van een hypo 1: Duidelijkheid in het fenomeen hypo

2 1.A: Wat is een hypo? Hypo staat voor hypoglykemie. Hypo staat voor hypoglykemie. De bloedglucose is te laag (lager dan 4 mmol/L) De bloedglucose is te laag (lager dan 4 mmol/L) Bij een te laag bloedglucosegehalte gaat het lichaam waarschuwingssignalen geven. Bij een te laag bloedglucosegehalte gaat het lichaam waarschuwingssignalen geven.

3 1.B: Wat zijn signalen van een hypo

4 1.C: Wat is herkenbaar in mijn geval? Afwezigheid Afwezigheid Warrig (taalgebruik) Warrig (taalgebruik) Negeren van mensen Negeren van mensen Gaperig Gaperig Trillerig Trillerig Zweterig Zweterig

5 Energie! Wat neem ik tot mij? Of wat kan ik (vaak) goed gebruiken? Wat neem ik tot mij? Of wat kan ik (vaak) goed gebruiken?

6 2.A: Hoe te handelen? Heb je het idee dat het niet goed gaat; vraag het me! Heb je het idee dat het niet goed gaat; vraag het me! Vraag directe collega’s (Marc, Jaap of Margreet) of het goed met me gaat… Vraag directe collega’s (Marc, Jaap of Margreet) of het goed met me gaat… Verzoek/Vraag mij één of meerdere druivesuikertabletten te nemen. Verzoek/Vraag mij één of meerdere druivesuikertabletten te nemen. Doe ik dat niet of reageer ik niet, zet ze me voor! (Er liggen ook suikerklontjes op mijn buro) Doe ik dat niet of reageer ik niet, zet ze me voor! (Er liggen ook suikerklontjes op mijn buro) Reageer ik nog niet, maar ben ik wel bij bewustzijn druk ze mijn mond in! Reageer ik nog niet, maar ben ik wel bij bewustzijn druk ze mijn mond in!

7 2.B: … nog meer handelingen Bij de receptie kunnen ze alle BHV’ers oproepen Bij de receptie kunnen ze alle BHV’ers oproepen Is daar geen reactie op… bel de huisarts … en volg de instructies Is daar geen reactie op… bel de huisarts … en volg de instructies Of bel (meteen) 112; de huisartsenpost/ambulancedienst Zij komen dan met een zogenaamde Glucagonspuit (mocht dat nodig zijn) Of bel (meteen) 112; de huisartsenpost/ambulancedienst Zij komen dan met een zogenaamde Glucagonspuit (mocht dat nodig zijn)

8 Vragen ? Zijn er nog vragen ??? Zijn er nog vragen ??? Echt niet (meer)? Echt niet (meer)? BEDANKT VOOR JULLIE AANDACHT Hopelijk is er in de toekomst geen actie nodig Maar zeg nooit: Nooit!


Download ppt "Waarom deze presentatie? & 2: hoe te handelen in geval van een hypo 1: Duidelijkheid in het fenomeen hypo."

Verwante presentaties


Ads door Google