De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GOUD is voor mevrouw, ZILVER voor de meid KOPER voor de vakman Die munten slaat met vlijt LOOD is voor de koster Die orgelpijpen streelt TIN is voor de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "GOUD is voor mevrouw, ZILVER voor de meid KOPER voor de vakman Die munten slaat met vlijt LOOD is voor de koster Die orgelpijpen streelt TIN is voor de."— Transcript van de presentatie:

1 GOUD is voor mevrouw, ZILVER voor de meid KOPER voor de vakman Die munten slaat met vlijt LOOD is voor de koster Die orgelpijpen streelt TIN is voor de knaap, Die met soldaatjes speelt KWIK is voor de dokter Maar niet voor elke kwaal ‘Akkoord’, zei de baron In de grote ontvangstzaal ‘Maar IJZER, koud ijzer, Overtreft ze allemaal’ De Zeven Metalen Van De Oudheid (Etienne Aernoudt 2003)

2 10 NOVEMBER 2084: van op Mars zal men aarde en maan voor de zon zien schuiven Ons aardbolleke

3 The SENKAKU Boat Collision op 9 september 2010

4 Said Mirzad and Stephen Peters track rare- earth elements in southern Afghanistan as U.S. Marines guard against Taliban fighters Deposits of Copper, much farther West, could be worth 29 billion Scientific American – october 2011 Hoe raken we er uit ? 1. Nieuwe mijngebieden ontsluiten

5

6 Oplossingen ?...  1. nieuwe mijngebieden (continentaal, zeebodem,..)  2. betere processen (winning, extractie, veredeling, verwerking, ….)  3. nieuwe ontwerpfilosofie van producten (duurzaamheid, modulariteit, …)  4. recyclage (vanaf erts tot afval, urban mining)  5. substitutie (materialen, producten,..)  6. versobering GEO-POLITIEKE OPLOSSINGEN ???


Download ppt "GOUD is voor mevrouw, ZILVER voor de meid KOPER voor de vakman Die munten slaat met vlijt LOOD is voor de koster Die orgelpijpen streelt TIN is voor de."

Verwante presentaties


Ads door Google